Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Sebastian Barbu: “De acum o sa ma bucur de fiecare kilometru pe care o sa il parcurg la volanul masinii si am sa incerc sa fiu cat se poate de rapid”

Transilvania Rally 2018 a insemnat revenirea lui Sebastian Barbu pe probele speciale din Campionatul National de Raliuri. Avandu-l pe Marc Banca in dreapta, pilotul sibian a luat startul pe un Mitsubishi Lancer EVO de clasa 11, acolo unde isi doreste sa se lupte cu numeroasele echipaje care aduc un plus de spectacol pe probele speciale. Chiar daca la etapa de la Cluj-Napoca rezultatul nu a fost cel dorit, pentru Sebi care isi propune sa ia startul la toate celelalte etape ramase in calendar, dorintele si ambitiile sunt mari. 

 

Credit foto: RallyCow

RallyMax: Salut, Sebi! Ne-a bucurat revenirea ta pe probele speciale la Transilvania Rally, dupa zvonurile din iarna care spuneau ca vei lua startul in 2018. Au existat informatii conform carora planuiai sa iei startul cu o masina de top – cat de adevarate au fost si ce sanse exista ca zvonurile sa devina realitate?

Sebastian Barbu: Hello RallyMax, si eu ma bucur ca am reusit sa revin pe probele speciale, din pacate zvonurile sunt doar zvonuri… in urmatoarea perioada nu o sa pilotez vreo masina de top. O sa incerc sa iau startul la toate etapele pe Mitsubishi de clasa 11. Masina trece printr-o revizie completa la Wurmbrand Racing la ora actuala si sper sa nu mai fim nevoiti sa abandonam tehnic anul acesta. Imi doresc sa termin cat mai multe curse, urasc cand abandonez din motive tehnice. Am sa va tin la curent; atunci cand o sa pilotez o masina de top am sa va anunt. 

RallyMax: Revenirea in CNR-D nu a fost de bun augur, cu un abandon pe “Floresti” de noapte la Transilvania Rally. Ce s-a intamplat pe proba aceea?

Sebastian Barbu: Da, “revenirea” a fost un total dezastru din punctul meu de vedere. Am avut mare noroc ca nu s-a terminat mai rau. Insa nu mai vreau sa comentez si sa gasesc vinovati pentru ce s-a intamplat. Ce a fost, a fost. De acum o sa ma bucur de fiecare kilometru pe care o sa il parcurg la volanul masinii si am sa incerc sa fiu cat se poate de rapid. 

RallyMax: Cum au decurs lucrurile intre tine si Marc, unul dintre copilotii cu care ai mai concurat in trecut in raliuri?

Sebastian Barbu: Cu Marc ma leaga o prietenie mai veche, sa il am alaturi de mine e o onoare, e campion… cred ca si el e de aceeasi parere cu mine, nu mai avem timp de reacomaodare, amandoi trebuie sa aratam de ce suntem capabili. Eu pot sa spun ca din primii metri de cand ne-am urcat in masina de recunoasteri, deja stiam exact fiecare ce vrem unul de altul. Sper sa reusesc sa il am cat mai mult timp alaturi de mine, nu vreau sa il pierd cum am facut in trecut … 

Credit foto: RallyCow

RallyMax: Ce planuri ai pentru sezonul 2018? Da-ne cateva detalii despre ceea ce iti propui in acest an, despre etapele la care veti lua startul, dar si despre obiectivele voastre.

Sebastian Barbu: Pentru anul acesta o sa fac tot posibilul sa fim la starul etapelor ramase. Dupa Cluj am dat un reset total, atat mie cat si masini de concurs, astfel ca pornim din nou super motivati. Imi doresc enorm sa terminam fiecare raliu la care luam startul. Am decis sa pilotez o masina de clasa 11 din cauza numarul mare de echipaje inscrise la aceasta categorie, lupta pentru locuri fruntase fiind extrem de disputata si pentru ca am ocazia sa fiu la volanul unei masini puternici si deosebita din punct de vedere tehnic. 

RallyMax: Sebi, multumim pentru raspunsuri! Va dorim success la etapele urmatoare. In final, ai cuvantul!

Sebastian Barbu: Multumesc pentru acest interviu, multumesc partenerilor nostri, familiilor noastre care fac tot posibilul ca noi sa ne indeplinim dorintele si nu in ultimul rand fanilor de pe marginea probelor speciale. Sa ne vedem cu bine la Arad! 🙂 

Leave a Reply