Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Andrei Brezoszki: “Trebuie sa fim cu picioarele pe pamant: mai sunt 3 etape in care avem de muncit mult”

La mijlocul sezonului 2018, am povestit cu Andrei Brezoszki, debutantul care, dupa participari in Viteza in Coasta in 2017, ia startul in raliuri in acest sezon. Alaturi de Dariana Mateut-Bogdan, pilotul din Baia Mare se afla in prezent in fruntea clasamentului debutantilor, la bordul Swift-ului Sport cu care concureaza si in Cupa Suzuki. “Zbighi” ne-a povestit despre inceputul de sezon, asa cum s-a vazut el prin prisma echipajului. 

Foto: RallyZoom.ro

RallyMax: Salut, Zbighi! Povestim la mijlocul sezonului 2018, cel in care ai debutat in Campionatul National de Raliuri. Cum a decurs, pana acum, acest sezon pentru tine?

Andrei Brezoszki: Salutare RallyMax! Asa este, suntem la mijlocul campionatului, pot spune ca pentru primele noastre 4 etape suntem extrem de multumiti, ne aflam pe prima pozitie in clasamentul rezervat debutantilor.

RallyMax: A fost sezonul tau de debut conform asteptarilor tale pana in prezent? Ce ai schimba in mai bine si ce ai invatat in aceste 4 raliuri la care ai participat?

Andrei Brezoszki: Daca e sa trag linie dupa primele 4 etape, pot spune ca suntem foarte multumiti. Sa fiu sincer, nu as schimba absolut nimic, fiind la inceput, consider ca am invatat o lectie la fiecare etapa si astfel am putut progresa. Invatam mereu, ne adaptam suprafetelor noi si ne descurcam tot mai bine cu masina.

RallyMax: Cum decurge colaborarea cu copilotul tau, Dariana? Cum vezi progresul dintre voi doi, ca echipaj, de la o etapa la alta si la ce detalii consideri ca mai aveti de lucrat?

Andrei Brezoszki: Colaborarea cu Dariana decurge perfect, am pornit pe acest drum amandoi de la 0, si cand spun de la 0 ma refer in lumea raliurilor. Eu avand participari anul trecut la viteza in coasta iar ea in competietii regionale, am cladit un echipaj solid, repet, de la zero. Consider ca progresam de la o etapa la alta, analizam ce am gresit dar si ceea ce am facut bine la etapa precedenta si incercam sa marim ritmul la urmatoarele.  

RallyMax: Dintre cele patru etape desfasurate pana acum, care ti-a placut cel mai mult si de ce?

Andrei Brezoszki: Mi-a ramas in suflet Brasovul, am debutat acolo atat la Coasta cat si la Raliu, iar Poiana este de departe preferata mea.

Foto: RallyZoom.ro

RallyMax: Cum vezi lupta din Cupa Suzuki si din clasamentul debutantilor, acolo unde ai un target bine stabilit – sa deventi campioni in 2018?

Andrei Brezoszki: Consider ca lupta cea mai stransa, daca e sa ne uitam la cupele monomarca, este in cadrul Cupei Suzuki. Fiind in primul nostru an, nu putem decat sa ne dorim o pozitie cat mai buna la sfarsitul sezonului in cadrul Cupei, iar pentru anul viitor ne dorim sa fim la bataie pentru primele pozitii. Clasamentul debutantilor era obiectivul nostru inca de la inceputul campionatului, unde sa fim la bataie pentru titlul de campioni. Dupa primele patru etape suntem pe prima pozitie si asta nu poate decat sa ne bucure, insa trebuie sa fim cu picioarele pe pamant si in continuare, mai sunt 3 etape in care avem de muncit mult.

RallyMax: Urmeaza Raliul Harghitei in luna iulie – ce planuri aveti la acest raliu si ce asteptari de la probele speciale de asfalt de langa Odorhei?

Andrei Brezoszki: Asteptam cu deosebit interes etapa de la Harghita, o etapa in care schimbam suparafata si in care avem ca obiectiv victoria la debutanti.

RallyMax: Multumim! In final, ai cuvantul!

Andrei Brezoszki: In primul rand dorim sa multumim sponsorului nostru Trencadis pentru toate eforturile pe care le depune ca noi sa fim prezenti la start. Multumim partenerilor nostri: Municipiul Baia Mare, care este in 2018 Capitala Tineretului din Romania, Pensiunea Teoil, Alikar SRL, Maraglass SRL si nu in ultimul rand, dorim sa multuim baietilor de la ATA – Academia Titi Aur, pentru asistenta tehnica impecabila pe care o fac etapa de etapa. Va asteptam in numar cat mai mare atat la urmatoarea etapa, de la Harghita, cat si la Iasi si Sibiu. 

Leave a Reply