Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Cupa Suzuki ataca probele speciale de macadam din Moldova

Foto: RallyZoom.ro

Campionatul National de Raliuri isi desfasoara etapele in mai multe zone din Romania, purtand echipajele din Cupa Suzuki in diferite orase si judete din tara. Dupa ce din luna martie raliurile s-au desfasurat in zona Brasov, Cluj-Napoca si Arad, pe asfalt si macadam, weekend-ul acesta actiunea se muta in Moldova, in judetul Bacau. Raliul Moldovei are loc in acest weekend in zona municipiului Bacau si oraselor Moinesti si Onesti, avand in program aproape 140 de kilometri competitivi, impartiti in 17 probe speciale rapide, lente, cu o suprafata perfecta sau cu zone mai dure, de anduranta.

Raliul Moldovei debuteaza cu testele oficiale, de la Lespezi, unde echipajele vor efectua ultimele setari la masinile de concurs, ca mai apoi joi seara sa aiba loc sesiunea de autografe si startul festiv in centrul orasului Bacau, in Piata Tricolorului, incepand cu ora 19:30. Echipajele din Cupa Suzuki vor fi, ca de obicei, prezente pentru autografe si poze cu fanii, in unul din cele mai populare starturi festive din campionat. Prima zi de concurs programeaza un numar de 9 speciale: cate trei treceri pe ”Hemeius” si ”Trebes” si doua pe ”Valea Budului”, o proba noua, tehnica, dificila, unde echipajele vor avea nevoie de o concentrare perfecta pentru a obtine un timp bun. Ziua de vineri se incheie cu superspeciala din Onesti, care va avea loc pe unul din principalele bulevarde din oras, ca mai apoi actiunea de sambata sa se desfasoare in zona Moinesti, pe probe speciale cu o configuratie diferita. Ziua secunda programeaza 8 speciale in lungime totala de 52 de kilometri: trei treceri pe ”Runcu” si ”Vermesti” si doua pe ”Moinesti”.

Pentru echipajele din Cupa Suzuki, Raliul Moldovei va reprezenta scena unei noi lupte pe probele speciale: 6 masini Swift Sport se vor afla la start in raliul din Moldova. Etapa anterioara, Raliul Aradului, a reprezentat o lupta frumoasa in cupa monomarca, cu schimbari de clasament si cu rasturnari de situatie chiar pe ultimele probe speciale, cand podiumul a fost stabilit doar pe ultimul kilometru cronometrat. Pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar, Raliul Moldovei vine dupa trei raliuri perfecte, cu trei victorii in Cupa Suzuki, unde echipajul este lider in clasamentul provizoriu. Raul si Gabriel se simt excelent pe macadam si pleaca cu una din primele sanse in etapa din acest weekend, unde doresc sa isi consolideze pozitia de lider in cupa monomarca, dar si in clasamentele clasei 9 si masinilor cu tractiune fata.

Foto: RallyZoom.ro

Pentru Radu Necula si Adrian Temes, Raliul Moldovei este unul in care isi doresc un podium pentru a isi mentine sansele la titlul cupei si a-si asigura pozitia secunda in clasamentul general provizoriu, unde se afla in prezent dupa trei etape desfasurate. Chiar daca la Arad Radu si Adrian au avut un rezultat mai slab decat si-ar fi dorit, ritmul pe probele speciale a fost unul excelent si da incredere echipajului ca la Bacau vor putea sa aiba o viteza mare pe macadamul din Moldova. Bogdan Vrabie si Cosmin Diacu iau startul in Raliul Moldovei cu entuziasm, dupa ce in 2017 Bogdan s-a impus pe probele speciale de aici, traseul de concurs fiind pe placul pilotului. Echipajul are sansa ca dupa acest raliu sa treaca pe podiumul clasamentului general provizoriu al Cupei Suzuki, momentan aflandu-se pe locul al patrulea.

Dupa prima etapa de macadam din cariera la Arad, debutantul Andrei Brezoszki, care concureaza impreuna cu Dariana Mateut – Bogdan, a acumulat suficienta experienta incat sa ridice ritmul si sa aiba mai multa viteza pe probele speciale, avand o dorinta mare pentru un rezultat bun. Deoarece a fost absent la Raliul Aradului, etapa din Moldova va fi prima etapa de macadam pentru Cristi Timisica, pilotul care ia startul alaturi de Levente Csegzy. Pentru echipaj, etapa din judetul Bacau este una asteptata, pilotul fiind entuziasmat de a evolua pe macadam, suprafata cu care spera sa se acomodeze cat mai repede. Dupa ce a concurat alaturi de Alexandru Giusca la primele doua raliuri din campionat, Vlad Miculici va porni in Raliul Moldovei alaturi de Marcus Andreoiu, unul dintre copilotii cu care pilotul clujean a concurat in trecut. Pentru cei doi, obiectivul este o evolutie cat mai buna, dar si un podium, pentru care vor trebui sa se lupte cu celelalte echipaje din Cupa Suzuki.

Gabriel Lazar, copilotul lui Raul Badiu, declara inaintea Raliului Moldovei: ”Mergem la Bacau cu intentia de a ne consolida pozitia de lideri ai Cupei Suzuki, Clasei 9 si 2FWD. Speram sa obtinem cat mai multe puncte si in clasamentul pe echipe alaturi de colegii de la DTO Tellur Rally Team. Le multumim tuturor celor care ne sunt alaturi si ne sustin in acest sezon: Primus Auto, Smart ID, Digital Atelier Interactiv, Dolo Trans Olimp, Ion Mos, Tellur, Catena, Salina Turda, CAA Turda, Blueinfrasec, Bucur Rally&Tuning, Elta 90 Medical Research si nu in ultimul rand minunatilor baieti condusi de Iulica Nita, care au grija ca masina sa fie perfecta.”

Bogdan Vrabie s-a impus in Raliul Moldovei in Cupa Suzuki in 2017: ”Ne bucuram sa fim prezenti si la Raliul Moldovei, unde anul trecut am obtinut o clasare foarte buna. Ne place acest raliu si vrem sa obtinem un rezultat bun. Bafta tuturor participantilor!”

Foto: RallyZoom.ro

Foto: RallyZoom.ro

Andrei Brezoszki ia startul la al doilea macadam din cariera la Bacau: ”Dupa raliul de la Arad, care fost presarat cu probleme tehnice iar locul obtinut in final nu a fost unul multumitor, mergem la Bacau hotarati sa obtinem un rezultat bun si pe macadam!”

Cristi Timisica revine la start dupa absenta de la Arad: ”Sunt nerabdator sa iau startul la Raliul Bacaului, prima etapa de macadam pentru mine cu Suzuki. Imi propun sa ma reacomodez cu aceasta suprafata, sa invat cat mai multe si bineinteles, sa ne si distram.”

Vlad Miculici porneste in Raliul Moldovei alaturi de Marcus Andreoiu: ”Va fi o etapa destul de grea pentru mine din mai multe motive, atat sportive, dar mai ales personale. Sper totusi sa ne putem concentra astfel incat sa facem un raliu bun la Bacau, target-ul ramanand acelasi – un loc pe podium. Din pacate, Alin nu va putea fi alaturi de mine la aceasta etapa, ii urez multa sanatate si pe aceasta cale. Ma bucur insa de revenirea lui Marcus Andreoiu in dreapta mea; este un copilot cu experienta, am mai mers impreuna, deci adaptarea nu va fi foarte grea. Vom beneficia incepand cu aceasta etapa de o alta masina decat cea din primele doua etape, o masina noua-nouta cu care sper sa ma inteleg bine si sa nu avem probleme tehnice.”

Foto: RallyZoom.ro

Foto: RallyZoom.ro

Stefanini, partenerul care s-a alaturat Cupei Suzuki la Raliul Aradului, continua parteneriatul cu cupa monomarca si la etapa din Bacau. Stefanini este o companie braziliana cu peste 30 de ani de experienta in furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT pana la dezvoltarea aplicatiilor software. Aceasta are o prezenta directa in 40 de tari, prin cele 73 de birouri din intreaga lume si are un portofoliu de peste 500 de clienti activi. Clientii vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucratoare, telecomunicatii, industria chimica, servicii, tehnologii, sectorul public si beneficiaza de un set complet de servicii mature si profesionale, care acopera intregul ciclu de viata al unei aplicatii.

Leave a Reply