Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Raliul Sardiniei, prima etapa din WRC cu Citroen C3 R5

Simone Tempestini concureaza weekendul acesta in Raliul Italiei – Sardinia – (7-10 iunie), a doua etapa din programul pe care il are sezonul acesta in Campionatul Mondial si prima in care piloteaza un Citroen C3 R5 al Citroen Racing.

Joi seara, in Alghero, s-a dat startul oficial in Raliul Sardiniei, una dintre cele mai dificile etape din actualul sezon al Campionatului Mondial si cea in care echipajul romanesc, Simone Tempestini/ Sergiu Itu, concureaza in WRC2 cu o masina oficiala Citroen Racing. Dupa startul festiv, a urmat super speciala de pe Ittiri Arena, un circuit de motocros, iar astazi incepe adevaratul raliu. Sunt programati in total 122,86 km de proba speciala, parcurgandu-se de doua ori bucla Tula (22.12km), Castelsardo (14.37km), Tergu-Osilo (14.14km) si Monte Baranta (11.46km). Sambata este cea mai lunga zi din acest raliu pe macadam, cu 146.14 km de probe speciale, iar Micky’s Jump va fi atractia principala, saritoarea de pe Monte Lerno fiind inclusa pe lista celor mai cunoscute din WRC. Duminica probele speciale sunt pe coasta Sardiniei, iar a doua trecere pe Sassari-Argentiera este si power stage. 

Simone Tempestini #41: „Raliul Sardiniei este unul aproape nou pentru mine, un raliu cu probe inguste si sinuase. Vom incerca sa descoperim cat mai repede masina si sa fim consistenti. Din pricina ploii, conditiile in aceasta dimineata nu sunt deloc simple, pe PS 2 Tula 1 (22.12 km) a fost foarte alunecos, mult noroi.” 

Pentru mai multe amnunte legate de activitatea competitionala a lui Simone puteti accesa:
https://www.facebook.com/SimoneTempestiniRallyDriver/
https://www.instagram.com/simonetempestini/
https://twitter.com/SimoTempesti 

Leave a Reply