Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Sezonul de raliuri continua in Moldova pentru Csongor Szabo si Rares Fetean

Credit foto: RallyZoom.ro

Dupa ce primele etape s-au desfasurat in Brasov, Cluj si Arad, Campionatul National de Raliuri isi muta actiunea in Moldova, in judetul Bacau, acolo unde in acest weekend are loc Raliul Moldovei. Competitie desfasurata pe macadam, etapa propune aproape 140 de kilometri cronometrati in padurile din jurul orasului Bacau, pe drumurile de macadam de langa Moinesti, dar si in orasul Onesti, acolo unde va avea loc superspeciala raliului. Desi nu beneficiaza de obicei de aceeasi prezenta numeroasa ca la alte etape, Raliul Moldovei este unul spectaculos, cu o lupta cu secundele interesanta si de urmarit.

Raliul Moldovei va duce echipajele pe un numar de 9 probe speciale in prima zi de concurs, printre care si superspeciala din Onesti, acolo unde fanii sunt asteptati in numar mare. Dupa ce vineri concurentii vor evolua pe macadamul de langa Bacau, pe un numar de 9 speciale in padure, sambata raliul are loc pe 3 probe, care se vor parcurge de mai multe ori. Pentru fani, pe langa superspeciala, organizatorii au pregatit o sesiune de autografe si un start festiv, care vor avea loc joi, incepand cu ora 19:30, in Piata Tricolorul din Bacau. Finalul raliului are loc in Moinesti, acolo unde va avea loc festivitatea de premiere sambata seara, incepand cu ora 20:00, in zona Parcului Bai din oras.

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, etapa moldava este una pe care o privesc cu entuziasm: dupa rezultate bune si mai putin fericite, sezonul 2018 trebuie sa continue pentru echipaj cu o evolutie similara cu cea de la Arad. Echipajul isi propune sa incheie Raliul Moldovei cu inca o victorie la clasa 7, acolo unde in prezent este lider, dar si sa recupereze din diferenta in clasamentul masinilor cu tractiune fata. ”Obiectivul este acelasi – ne dorim sa avem o evolutie buna, constanta, fara riscuri asumate, prin care sa ne asiguram o noua victorie in cadrul clasei 7 si un podium in clasamentul 2RM. Concurenta este, ca de obicei, stransa, dar noi o sa ne vedem de treaba noastra.”

In sezoanele trecute, echipajul a avut parte de rezultate neplacute la Bacau, dupa mai multe abandonuri: ”In ultimii doi ani am abandonat tehnic la Bacau, desi ne propuneam rezultate bune. In acest sezon scopul clar este sa terminam raliul, sa ne ferim de probleme tehnice si sa fortam in locurile unde este posibil. Probele din prima zi sunt interesante, frumoase, de viteza, iar a doua zi o sa concuram pe un traseu tehnic, spectaculos si de urmarit de catre fani. O sa ne adaptam strategia in functie de duritatea traseului de concurs, dar si in functie de timpii adversarilor directi.” a spus Csongor inaintea Raliului Moldovei.

Pentru Rares, a doua etapa de macadam a sezonului aduce entuziasm si dorinta pentru lupta pentru un nou rezultat bun: ”Mergem la Bacau cu entuziasm si dor de probele speciale. Senzatiile din masina de concurs au fost excelente la Arad, pe macadam, asa ca asteptam cu nerabdare sa luam startul din nou pe macadam in Moldova.”

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.

Leave a Reply