Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Mihnea Muresan: “Imi doresc sa imi pot pastra titlul Cupei Dacia pentru inca un sezon”

Pauza competitionala continua cu un nou interviu cu unul dintre pilotii importanti al Cupei Dacia, Mihnea Muresan, castigatorul cupei in 2017 si marele favorit si in acest an. Inceputul de sezon a fost unul mult mai greu pentru clujean datorita problemelor tehnice, iar mai apoi din cauza unei iesiri in decor chiar la etapa de acasa. Insa, Mihnea a trecut peste aceste probleme si a reusit sa revina in lupta pentru titlu dupa trei victorii consecutive.

 

RallyMax: Salutare Mihnea, ne bucuram sa stam din nou de vorba. Cum a decurs pentru tine pana acum sezonul 2018, unul in care ai avut parte de multe schimbari. Esti multumit de ritmul pe care l-ai avut?

Foto:RallyZoom.ro

Mihnea Muresan: Salut! Pana in acest moment am avut parte de multe experiente in actualul sezon, atat placute, cat si neplacute. Cel mai important lucru este ca am reusit sa invat din fiecare cate ceva si sa acumulez astfel experienta importanta pentru viitor. Am avut probe speciale, in special la Cluj si Harghita, pe care am fost multumit de ritmul avut, insa per total cred ca mereu exista potential de imbunatatire. Dupa primele doua raliuri mai putin fericite, situatia a fost de asa fel, incat o evolutie constanta, fara riscuri mari, a fost si este mai importanta decat un atac maxim a fiecarei probe. Raspunsul inconstant la comenzi primit de la masina dupa un anumit timp de mers rapid ingreuneaza suplimetar acest lucru si creste riscurile considerabil. Cel mai important este faptul ca am inceput sa ma simt tot mai comfortabil la limita dupa fiecare raliu terminat cu bine.

RallyMax: Odata cu startul sezonului 2018, in dreapta ta s-a aflat pentru prima data un alt navigator, in persoana lui Bogdan Iancu, care din pacate are nevoie de o perioada de refacere dupa accidentul de la Cluj, astfel ca la ultimele 3 etape in dreapta ta s-au aflat Florin Dorca si Marcus Andreoiu. Cat de rapida a fost acomodarea cu cei doi si alaturi de cine vei lua startul la ultimele doua etape?

Mihnea Muresan: Din acest punct de vedere, situatia din acest sezon a fost destul de delicata. Este destul de greu sa colaborezi la potential maxim dupa doar cateva raliuri impreuna cu nou copilot, insa din fericire situatia actuala nu necesita un ritm de 100 % pe fiecare proba speciala. Astfel am incercat sa adun cat mai multe informatii de la fiecare si sa imi dezvolt abilitatea de adaptare rapida. Doresc sa le multumesc fiecaruia in parte pentru ajutorul oferit si pentru profesionalismul de care dau dovada. In ceea ce priveste ultimele doua etape, nu am facut inca planuri din acest punct de vedere.

Foto:RallyZoom.ro

RallyMax: La inceputul sezonului declarai ca sunt sanse sa iei startul la o etapa in afara tarii. In ce stadiu se afla in acest moment acest plan?

Mihnea Muresan: A declara e mult spus. Imi doresc sa evoluez, iar acesta ar fi un pas important in acest sens. Pentru o evolutie competitiva inafara tarii e nevoie de o masina de specificatie R2. Deocamdata nu avem nicio noutate in acest sens, fiind mai importanta cursa de recuperare in Cupa Dacia. Daca vom avea posibilitatea si resursele necesare, vom incerca sa luam startul la un raliu inafara Campionatului National la finele acestui sezon.

RallyMax: Ce parere ai despre nivelul organizatoric al etapelor desfasurate pana acum in 2018, unul in mare crestere in opinia noastra?

Mihnea Muresan: Ca si sportiv, nu am avut nicio problema din acest punct de vedere in acest sezon. Doresc sa ii felicit pe fiecare dintre organizatori pentru ca au facut ce au stiut mai bine pentru a asigura securitatea si buna desfasurare a evenimentelor. Asa cum am aflat de curand, odata cu evenimentul organizat de Napoca Rally Academy alaturi de Subaru si Prodrive pe Transfagarasan, in care am fost si eu direct implicat, nu este o treaba deloc usoara si cred ca unii subapreciaza eforturile depuse de organizatori.

RallyMax: Se anunta o batalie stransa in fruntea clasamentului Cupei Dacia in acest final de sezon. Asadar, care sunt obiectivele tale pentru ultimele doua etape ale sezonului?

Mihnea Muresan: Voi cauta sa am un ritm cel putin la fel de constant si rapid, ca si la ultimele trei raliuri, iar la final imi doresc sa imi pot pastra titlul Cupei Dacia pentru inca un sezon. Nu am mai fost pus in situatia de a nu imi permite nicio greseala majora pe parcursul a cinci raliuri consecutive, insa este o provocare care ma motiveaza suplimentar si vreau sa imi demonstrez mie personal ca pot face acest lucru.

RallyMax: Mihnea, iti multumim pentru raspunsurile acordate si iti dorim mult succes in finalul sezonului 2018! In final, ai cuvantul.

Mihnea Muresan: Va multumesc si eu pentru timpul acordat! Doresc sa ii multumesc familiei mele pentru sustinerea neconditionata. Este un plus de moral extraordinar, sa stii ca poti lua startul la fiecare etapa cu posibilitatea de a te concentra in totalitate pe ceea ce ai de facut. Totodata le multumesc partenerilor nostri si echipei mele Napoca Rally Academy, alaturi de care am reusit sa trec peste evenimentele neplacute de la startul sezonului, echipa noastra tehnica reusind o treaba foarte buna in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru urmatoarele raliuri. Imi doresc sa ne reauzim in aceeasi nota si la finalul sezonului!

Leave a Reply