Bucur Tuning

Wallpaper of the Hillclimb

Like us…

Pentru Csongor Szabo, 2017 debuteaza cu Winter Rally Covasna

CsongorSzaboFotoDupa un sezon 2016 excelent, cand s-a impus in Cupa Suzuki si a incheiat pe locul secund in cadrul clasei 9, Csongor Szabo se pregateste de noul sezon competitional. Campionatul National de Raliuri ”Dunlop” 2017 va debuta la finalul lunii martie cu Raliul Brasovului, clasica etapa care deschide in fiecare sezon lupta de pe probele speciale. In acest an, competitia interna programeaza un numar de 7 etape care vor avea loc pe asfalt si macadam in centrele motorsportului din Romania.

Desi unul din planurile pentru 2017 este sa schimbe masina de concurs, Csongor va lua startul cu acelasi Suzuki Swift in acest weekend la o competitie care nu este inscrisa in calendarul competitional al Campionatului National de Raliuri ”Dunlop”: Winter Rally Covasna. Raliul este cel mai popular eveniment ce are loc integral pe zapada si gheata, desfasurandu-se in zona Comandau (judetul Covasna), intr-un paradis unde iarna este stapana.

Winter Rally Covasna se va desfasura pe o distanta de 126 de kilometri cronometrati, grupati in 10 probe speciale, pe durata a doua zile de concurs: vineri si sambata. Recunoasterile concursului vor avea loc joi si vineri, iar testele oficiale se vor desfasura vineri, intre orele 11-17. Cunoscut pentru spectacolul in conditii de aderenta scazuta, raliul presupune concurarea cu anvelope speciale pentru zapada si gheata, echipate cu cuie pentru o aderenta sporita.

Dupa ce vineri echipajele vor fi prezente la recunoasteri, shakedown si verificari, prima proba speciala va debuta sambata dimineata la ora 9:13, in celebra zona “Zabratau”, in prima bucla fiind incluse 3 speciale, in lungime totala de 41 de kilometri cronometrati. Dupa o vizita in parcul de service, concurentii vor aborda a doua bucla a zilei de sambata, in lungime de 34 de kilometri, incepand cu ora 12:26, prima speciala din bucla fiind “Mica Siriu”. Pentru spectatori accesul este facil in zona localitatii Comandau, avand posibilitatea de a vedea patru treceri ale concurentilor pe PS1, PS3, PS4 si PS6, la iesirea din localitate spre zona “Zabratau”.

Ziua secunda a Winter Rally va duce echipajele pe Gura Teghi, unde se vor desfasura doua speciale, ca mai apoi raliul sa continue cu o noua parcurgere a celor mai lungi probe: “Mica Siriu” in lungime de 17 kilometri si “Comandau”, in lungime de peste 20 de kilometri cronometrati. Dupa validarea timpilor, festivitatea de premiere va avea loc duminica, incepand cu ora 18:30, la Hotel Mercur, in Covasna.

Dupa ce in 2016 Csongor l-a avut in dreapta sa pe Robert Maior, cei doi formand din nou un echipaj, dupa cateva sezoane in care nu au concurat impreuna, Robert nu va fi alaturi de Csongor la Winter Rally deoarece va concura in postura de pilot. Din acest motiv, pilotul din Sfantu Gheorghe il va avea in dreapta sa pe Rares Fetean, copilot in CNR-D.

Echipajul ia startul in raliul pe zapada din judetul Covasna cu scopul reacomodarii lui Csongor in regim de cursa, dupa ce ultima etapa a Campionatului trecut a avut loc in octombrie. “Mergem la Winter Rally pentru a incepe pregatirile pentru sezonul 2017. Participarea la Covasna este intotdeauna o placere, probele sunt superbe si atmosfera e tot timpul frumoasa. Unul din principalele obiective este sa ne simtim bine pe probele speciale, sa scoatem timpi cat mai buni la clasa noastra si incep pregatirea pentru noul sezon” a spus Csongor.

Am efectuat o sesiune de teste in urma cu o saptamana, unde m-am simtit excelent la bordul lui “Suzy”, sa speram ca voi avea acelasi sentiment si in weekend. Robert nu va fi alaturi de mine la aceasta cursa, cazul fiind unul singular, deoarece va participa in postura de pilot, iar astfel il voi avea in dreapta mea pe Rares.” a continuat Csongor.

Un eveniment neplacut a avut loc in Comandau in acest inceput de an: scoala din localitate a fost curpinsa de flacari si a ars aproape in intregime. Din pacate, elevii din Comandau au in acest moment nevoie de un nou spatiu unde sa isi desfasoare orele si astfel se apeleaza la o stramgere de fonduri. Raliul este un prilej de a invita turistii si participantii la competitie, veniti din toat? tara, dar si din strainatate, sa se alature cauzei si sa doneze pentru refacerea scolii din comuna. Astfel, o urna mobila cu insemnele campaniei va fi deschisa pentru donatii.

received_1760045820687534C.S. Sonic Motorsport s-a alaturat initiativei fara sa stea pe ganduri. Pilotul covasnean Szabo Csongor va promova prin intermediul masinii sale de concurs logo-ul campaniei de strangere de fonduri si îi va îndruma pe cei interesati spre urna mobila.

Cand am aflat de initiativa, am fost foarte incantat si am zis da, fara sa stau pe ganduri. Copiii de la Comandau au nevoie de ajutorul nostru. Scoala este viitorul si impreuna chiar putem sa oferim bucurie acestor copii, dar si familiilor lor, respectiv intregii comunitati. Sper ca toti participantii la raliu sa fie darnici si sper din suflet ca implicarea mea sa conteze, pentru c? imi doresc foarte mult sa ajut aceasta comunitate”, a incheiat Csongor.

Leave a Reply