Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Dan Nicoschi: “„Broscuta” este aceeasi, noi suntem aceiasi, dar asta nu-i neaparat un lucru rau!”

Inaintea Raliului Brasovului, cel care deschide sezonul 2017, povestim si cu concurentii din Rally2, cei care, incepand cu anul trecut, aduc un plus de spectacol si duc o lupta frumoasa pe probele speciale. Deschidem seria interviurilor concurentilor de la Rally2 cu Dan Nicoschi, care, dupa multiple sezoane in Campionatul National de Slalom Paralel, concureaza din 2014 in campionatele de raliuri. Dan si Alexandra vor continua participarea in acelasi campionat in 2017, fiind in prezent in pregatiri, dar, din pacate, participarea la Brasov nefiind sigura. Speram sa-i vedem pe probele speciale cat mai repede si la cat mai multe etape! 

 

Credit foto: RallyZoom

RallyMax: Salutare Dan! Ne bucuram sa stam de vorba cu concurentii de la Rally2, un campionat unde atmosfera buna si fairplay-ul sunt acasa. Cum ai descrie sezonul 2016 in Rally2 si ce impresii ti-a lasat in anul de debut al campionatului?

Dan Nicoschi: Salutare RallyMax! Intr-adevar, in 2016 a luat nastere CNR2 (Rally2), un campionat gandit pentru cei cu un buget mai redus si care vor o sansa pentru a accede in lumea minunata a raliurilor. Pot sa spun ca s-a dovedit a fi un campionat pe gustul meu, cu o atmosfera extraordinara, pe care chiar o cautam. Am fost ca o familie anul trecut, s-au legat prietenii si ne-am sustinut intre noi de cate ori a fost nevoie. A fost o bucurie de cate ori am participat, nu doar din punct de vedere competitional, cat si uman.

RallyMax: Cum a decurs pentru voi aceasta pauza competitionala? Ai adus ceva imbunatatiri materialului de concurs?

Dan Nicoschi: Din pacate, nu am reusit ce ne-am propus pentru 2017, si anume trecerea la un material de concurs mai performant. Simt ca am atins limitele masinii si de multe ori le depasesc, iar in dorinta de mai mult, ajung sa „ma lacomesc”, asa cum se spune in limbajul nostru, de aici rezultand de obicei si vizitele in decor, asa cum a fost cazul cam la fiecare etapa unde am luat startul, deocamdata fara urmari si sper si in continuare.
Asadar, „Broscuta” este aceeasi, noi suntem aceeasi, dar asta nu-i neaparat un lucru rau! 😉

RallyMax: In 2017 va avea loc al doilea sezon de la infiintare pentru Rally2, sora mai mica a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Care sunt planurile pentru tine in ceea ce priveste acest an?

Dan Nicoschi: Planurile pentru 2017 se rezuma la a lua startul la cat mai multe etape posibile si, de ce nu, sa obtinem si victorii. Anul trecut am fost limitati la doar trei participari, iar la final am vazut cat de mult face diferenta o prezenta constanta de-a lungul campionatului. Din pacate, bugetul inca este sub semnul intrebarii, iar participarea la Brasov, la fel.

RallyMax: In aceasta iarna s-au adus foarte multe modificari asupra regulamentului pentru acest campionat Rally2, unde concurentii au fost cei care au venit cu idei si propuneri pentru Federatie.Ce parere ai despre noul format Rally2 si despre noile regulamente?

Dan Nicoschi: Vreau sa spun sincer ca Rally2-ul a fost foarte bine ascultat de catre cei din federatie si organizatori, iar asta se datoreaza cel putin unui motiv foarte simplu – am fost uniti si am avut dorinta de a schimba lucrurile in bine. Am trimis mai multe adrese catre FRAS cu idei si propuneri, semnate de majoritatea concurentilor, in urma experientelor avute in sezonul de debut al campionatului. Acestea nu au ramas fara raspuns, iar regulamentul 2017 incorporeaza multe din aceste propuneri.

RallyMax: Revenind la sezonul 2016, care a fost etapa si proba speciala care ti-a placut cel mai mult si unde v-ati simtit cel mai bine?

Dan Nicoschi: Toate etapele au avut ceva aparte si ne-am bucurat de fiecare kilometru parcurs in regim de cursa. Un mare merit l-au avut si organizatorii deoarece majoritatea s-au straduit sa ofere conditii speciale pentru concurentii din Rally2, mergand pana la a renunta sau a reduce taxa de inscriere, in ideea de-a sustine si a atrage participanti in acest campionat. Sper sa se mentina acest trend pentru a promova campionatul si a aduce la start cat mai multe echipaje.

Revenind la ce proba mi-a placut cel mai mult (din cele la care am luat startul in 2016), pot sa spun ca desi eram un mare fan al probelor inguste de la Cluj, anul trecut, Lueta – Harghita, o proba cu totul noua, mi-a schimbat putin optica. 

RallyMax: Dupa multiple sezoane in CNSP, in ultimii ani ai luat startul doar pe asfalt in CNR-D si Rally2. Cand te vom vedea si la startul unei etape de macadam? Planuiesti sa faci trecerea catre o alta masina de concurs?

Dan Nicoschi: Da, visul ramane acelasi. Participarea la o etapa de macadam este o dorinta care doar creste in fiecare an. Iubesc macadamul si sunt convins ca vom ajunge sa luam startul in cele din urma intr-o astfel de etapa. Asta se va intampla, in primul rand, cand materialul de concurs ne va permite asta.

RallyMax: Dan, iti multumim pentru raspunsurile acordate, ne-a facut mare placere sa stam din nou de vorba.Iti dorim mult succes in 2017 iar in final, ai cuvantul.

Dan Nicoschi: Si mie imi face placere sa vorbesc cu voi si implicit cu iubitorii motorsportului din Romania. Va sugerez sa urmariti indeaproape acest campionat, care sunt convins ca va aduce un plus in lupte sportive foarte stranse si implicit spectacol. Bafta tuturor in noul sezon!

 

Leave a Reply