Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Planuri mari pentru Csongor Szabo la Raliul Harghitei

Credit foto: RallyZoom.ro

Cu patru etape din sapte desfasurate pana in prezent, sezonul 2017 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop” trece in a doua jumatate odata cu un nou raliu pe asfalt: Raliul Harghitei. Etapa din judetul Harghita are comandamentul in Odorheiu Secuiesc si se desfasoara in weekend-ul 14-15 iulie pe probele speciale spectaculoase din zona Praid – Odorheiu Secuiesc – Gheorgheni.

Dupa rezultatele bune de la primele etape, in ciuda abandonului tehnic de la Bacau, Csongor Szabo si Rares Fetean raman in carti pentru titlul clasei 9. Echipajul Ferroli se va lupta la ultimele trei raliuri pentru suprematia in cadrul categoriei si lupta se va incheia doar dupa ultima cursa, Raliul Sibiului, care va avea loc in octombrie.

Raliul Harghitei 2017 se desfasoara pe o lungime de 122 kilometri cronometrati grupati in 12 probe speciale, printre care si o proba-spectacol in Odorheiu Secuiesc, ce se va desfasura special pentru fanii din oras. Cu recunoasterile care au loc miercuri si joi, primul moment important al raliului, startul festiv, se va desfasura joi seara, incepand cu ora 20:00 in Piata Marton Aron din oras, sub privirile si aplauzele fanilor din Odorheiu Secuiesc.

Cu testele oficiale desfasurate vineri, intre orele 8:00 si 13:00, echipajele vor avea posibilitatea sa efectueze ultimele setari la masina de curse si sa se reacomodeze cu asfaltul, dupa ce ultimele doua raliuri s-au desfasurat pe macadam. Pe drumul comunal 33 care leaga Odorheiu Secuiesc de localitatea Forteni, traseul dedicat shakedown-ului va fi si locul unde invitatii vor lua loc in dreapta pilotilor, in postura de copilot, pentru o sesiune de senzatii tari. Concursul “Copilot Ferroli” isi va desemna si la aceasta etapa un nou castigator care va ocupa locul copilotului in dreapta lui Csongor Szabo.

Ziua de vineri a Raliului Harghitei continua cu primele 3 probe speciale: echipajele vor concura pe speciala “Bucin”, care leaga localitatile Praid si Gheorgheni, iar apoi pe speciala “Liban”, ca mai apoi ziua competitionala sa fie incheiata de superspeciala de langa Gara Odorheiu Secuiesc. A doua zi de concurs va purta echipajele pe drumurile rapide si virajate de asfalt din judetul Harghita: cate trei treceri pe trei speciale: “Valeni”, “Sanpaul” si “Lueta”, o speciala foarte tehnica si dificila, care va conta si ca PowerStage.

Credit foto: RallyCow

Csongor Szabo si Rares Fetean pleaca in Harghita Rally cu planuri mari si dorinta unei victorii: “Raliul Harghitei este unul care imi este pe plac, mai ales in configuratia actuala pe asfalt. Anul trecut m-am simtit excelent aici si am avut un ritm bun, probele fiind pe gustul meu. Sezonul acesta ne bucuram sa ne intoarcem aici si o sa fim hotarati de pe prima proba speciala” a spus Csongor Szabo.

Echipajul isi propune victoria in Raliul Harghitei si va ataca inca de pe prima proba pentru a obtine rezultatul dorit: “Daca la inceputul sezonului am avut o abordare tactica, prin care ne-am propus sa strangem cat mai multe puncte valoroase si sa ne mentinem in frunte, abandonul de la Bacau ne-a schimbat planurile. E nevoie sa fortam si sa ne impunem pentru a nu complica finalul de sezon. O sa pornim cu un ritm ridicat de pe prima proba si ne vom lupta pentru victorie pana la ultimul kilometru de speciala.” a spus Csongor.

“Pentru mine, Harghita este un raliu excelent, cu o configuratie foarte frumoasa. Ma bucur sa revin aici de fiecare data, dar in acest sezon o sa fim nevoiti sa facem totul perfect. Venim sa ne luptam cu secundele si cu adversarii pe probele speciale si tintim victoria!” a declarat Rares inaintea startului in Raliul Harghitei.

“Fiind un raliu pe care-l consider, pe langa cel de la Brasov, de casa, ma astept ca spectatorii sa fie prezenti in numar mare pe marginea probelor speciale. Promitem ca vom incerca sa facem spectacol prin viteza si ritmul pe care il vom avea pe probe. Va asteptam sa ne sustineti si sa ne incurajati; cu voi alaturi prindem incredere si astfel suntem mai rapizi” a incheiat Csongor.

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Alisca Vending, Gother Service si partenerii media Observatorul de Covasna si RallyMax.ro.

Leave a Reply