Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Slalom Paralel 2018 – Avancronica Etapa 1

Campionatul National de Slalom Paralel incepe un nou sezon in acest weekend, pe pista de rallycross din Sibiu, locul unde in trecut s-au desfasurat numeroase superspeciale sau RallyShow-uri. Cunoscut ca o adevarata pepiniera de tinere talente si un loc unde multi piloti au invatat tehnica macadamului, Slalomul Paralel va debuta in forta in 2018, cu o lista de start numeroasa, de pe care nu lipsesc pilotii cunoscuti din CNR, obisnuitii competitiei din ”Groapa”, dar si juniorii. 

In categoria juniorilor, 4 piloti se afla pe lista de start: Sebi Ciuntu, Mario Calugarita, Alex Cazacu si Paul Popa se vor duela in categoria destinata pilotilor minori, unde deseori lupta a fost stransa, de ordinul zecimilor de secunda, de la prima mansa de calificare pana in finala. In cadrul clasei 2, cel mai cunoscut pilot care ia startul este Danut Budai, care a ”crescut” pe pista de rallycross din Sibiu, si care continua participarea in acest sezon in campionat pe acelasi Ford Ka cu care a concurat inca de acum multi ani. Unul dintre cei mai rapizi piloti locali, Bogdan Rogoz, ia startul intr-un nou sezon de Slalom Paralel pe acelasi Renault Clio cu care in trecut reusea numeroase podiumuri, in timp ce Mihai Manuil revine la bordul Opel-ului Kadett. De asemenea, pilotii formati sub indrumarea lui Vali Porcisteanu, Cristi Tudose si Cristi Sugar, vor lua startul in cursa de la Sibiu pe modele Dacia Logan, pe lista mai fiind Mihai Plesa, unul din cei mai rapizi piloti de pe traseul de macadam, Razvan Baciu, Ionel Asmarandei, dar si Eugen Caragui, pilotul debutant din CNR, care va evolua pe o Dacia Sandero. 

In cadrul clasei 3, lista numeroasa de inscrieri este deschisa de pilotii din Campionatul National de Raliuri care vor concura in vederea pregatirii primei etape de macadam a sezonului, Raliul Aradului. Csongor Szabo (Ford Fiesta R2), Raul Badiu (Dacia Sandero), Norbert Maior (Dacia Logan) si Ovidiu Costea (Dacia Logan) se vor duela pe circuitul sibian, in timp ce localnicii Paul Silaghi (VW Golf) si Gabi Gaina (VW Golf 2) vor incerca sa obtina timpi cat mai buni pentru a pune probleme primilor. Pe lista de inscrieri mai figureaza Marius Baltateanu (Ford Escort RS), Razvan Baciu (Renault Clio), Ciprian Luca (Renault Clio), George Marinescu (Seat Ibiza) si Bogdan Rusu (VW Golf 2). Desi putin populata, cu doar 3 piloti la start, clasa 4 va fi una din cele mai spectaculoase, Vali Porcisteanu si a sa Skoda Fabia R5 urmand a face show pentru fanii prezenti, in timp ce Cristi Toader (Seat Ibiza) si Romeo Medan (Audi 80 Quattro) vor aduce un plus de spectacol. 

Cu 6 buggy-uri la start si un total de peste 30 de inscrisi, spectacolul este garantat pentru fani in aceasta sambata, pe traseul de autocross din cartierul Strand din Sibiu. Lupta cu secundele o sa fie interesanta, iar masinile variate care vor ”alerga” trebuie sa umple, din nou, tribunele naturale ale circuitului. 

Leave a Reply