Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Bogdan Talasman: “Am achizitionat un Suzuki Swift Sport cu care vom avea program complet in 2019 in Cupa Suzuki”

Dupa ce la Raliul Brasovului, etapa de debut a sezonului 2018, a luat startul pe un Suzuki Swift Sport in cadrul Cupei Suzuki, Bogdan Talasman nu s-a mai aflat la startul competitiilor din Romania pana in prezent. Campionul Cupei Dacia in 2014 a achizitionat recent un Swift Sport de la prietenul sau, Radu Necula, cu care va lua startul in Cotnari Rally Iasi drept antrenament pentru sezonul 2019, cand va concura in Cupa Suzuki la toate raliurile din calendar. 

 

RallyMax: Salut, Bogdan! Din zvonurile din ultima perioada aflam ca pregatesti o surpriza si o revenire in Campionatul National de Raliuri. Despre ce e vorba?

Credit foto: RallyZoom.ro

Bogdan Talasman: Salutare RallyMax! Da, e adevarat. Am achizitionat de curand un automobil Suzuki Swift Sport cu care vom avea un program complet in anul 2019 in cadrul Cupei Suzuki.

RallyMax: A fost participarea cu un Suzuki Swift unul din motivele pentru care ai luat aceasta decizie? Ce argumente ai avut pentru a achizitiona un model Swift Sport?

Bogdan Talasman: Participarea de la Raliul Brasovului a fost una conjuncturala, dar in care am „luat pulsul” Cupei Suzuki si am gasit un nucleu interesant, in care domina fairplay-ul si lupta pe probe. Masina competitiva si fiabila, avand sanse reale si la clasamentul clasei 9 (chiar si la FWD, dupa cum se vede), impreuna cu un promotor care si-a dovedit seriozitatea si implicarea au fost argumentele hotaratoare in aceasta alegere.

RallyMax: Ce planuri ai pentru finalul de sezon 2018, dar si pentru cel urmator, din 2019? Vei lua startul la toate etapele ramase si la cele din 2019?

Bogdan Talasman: Alaturi de noul nostru partener Dosco Petro Services, avem in plan pentru finalul acestui an participarea la Raliul Iasului si cateva teste pentru a ne acomoda cu masina. In schimb, in 2019 vom lua startul la toate etapele CNRD si la doua etape de viteza in coasta (vom hotara la care in functie de calendar si programul nostru).

RallyMax: Da-ne mai multe detalii si despre persoana care iti va fi copilot si ce asteptari ai de la aceasta colaborare.

Bogdan Talasman: Andrei Mitrasca va fi „noul” meu copilot pentru Raliul Iasului. Suntem deja un echipaj sudat, am mers 3 ani impreuna asa ca ne vom intelege cu siguranta in masina. 

RallyMax: Daca facem referire la obiectivele tale cu aceste noi planuri, ce iti propui la Iasi, dar si in sezonul urmator?

Bogdan Talasman: Pentru Iasi ne-am propus un parcurs curat pentru a reusi sa ne acomodam cu masina cat mai repede. Dar sigur nu vom merge incet. Pentru 2019 insa obiectivul nostru va fi un loc pe podium la fiecare etapa, cu un pilotaj cat mai rapid si mai eficient.

RallyMax: Cum vezi nivelul Cupei Suzuki in prezent, cu un numar intre 6 si 9 echipaje la fiecare etapa si cu o lupta stransa pe probele speciale?

Bogdan Talasman: Este foarte clar ca nivelul cupei a crescut foarte mult in ultimii ani, daca ne uitam si in clasamentul general vedem ca un echipaj se afla pe 11 la general si 1 la FWD. Asta spune multe. Dar competitia nu poate aduce altceva decat o viteza mai mare pe probe, ceea ce ne dorim cu totii.

RallyMax: Bogdan, iti multumim pentru raspunsuri. Iti dorim mult succes cu noua masina si multa distractie! Gaz maxim!

Bogdan Talasman: Multumesc si eu, abia astept sa ne revedem pe probe!

Leave a Reply