Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Istvan Soos: “Am avut un parcurs constant, am incercat sa merg tare dar sigur, fara sa fac greseli”

Cu o singura etapa ramasa de disputat din Campionatul National de Viteza in Coasta 2018, cea de la Brasov, am stat de vorba cu Istvan Soos, campionul grupei N si al clasei N4 din acest sezon. Cu o evolutia foarte constanta si rapida, care i-a adus 5 victorii, o clasare pe locul 2 si un loc 4, Istvan a dominat aceasta categorie. Despre cum a decurs sezonul 2018 pentru el, puteti citi in urmatorul interviu.

RallyMax: Salut Istvan! In primul rand felicitari pentru obtinerea titlului grupei N la coasta, un titlu care a fost si target-ul tau in acest sezon.Cum ai caracteriza evolutia ta din 2018, cu o singura etapa ramasa de  disputat, cea de la Brasov?

 

Istvan Soos:  Buna ziua RallyMax. Multumesc pentru felicitari! Evolutia mea in cadrul CNVC 2018 a fost una buna, cu un parcurs constant, cea pe care mi-am propus-o inca de la debutul campionatului, concretizata cu atingerea obiectivului de a deveni campion al Clasei N.

 

 

 

 

 

RallyMax: Dupa un inceput cu rezultate sub asteptari la primele doua etape, a urmat o perioada de “glorie” cu rezultate foarte bune, atat la grupa N dar mai ales in clasamentul Open, rezultate care ti-au asigurat si titlul grupei N si al clasei N4. Cat de multumit esti de evolutiile tale la aceste etape?

Istvan Soos: Intotdeauna in motorsport pot aparea situatii neprevazute, momente mai bune sau mai putin bune care tin atat de materialul de concurs cat si de a-ti calcula sansele. Multumirea mea se refera la tot parcursul in cadrul Campionatului 2018, atat cu bune si foarte bune cat si cu cele mai putin bune. Important este rezultatul final.

Sunt foarte multumit de evolutiile mele, chiar daca a trebuit sa treaca primele doua etape „sa ma incalzesc”, dupa care am avut un parcurs constant, am incercat sa merg tare dar sigur, fara sa fac greseli, reusind doua clasari pe podiumul de la Open, un loc doi la Brasov si un loc trei la Sinaia, cu o masina de grupa N. Acest lucru m-a bucurat foarte mult si m-a motivat in plus pentru restul etapelor.

RallyMax: Cum vezi lupta la grupa N, unde sunteti 3-4 piloti la fiecare cursa care se lupta pentru podiumul acestei categorii?

Istvan Soos: Lupta la Grupa N a fost una frumoasa si competitiva. Ii felicit pe toti adversarii mei de la clasa care s-au dovedit a fi o concurenta pe cinste dar si niste oameni/sportivi minunati impotriva carora lupta a fost atat provocare cat si placere.

 

 

 

 

RallyMax: Ai concurat in trecut si cu Mitsubishi Lancer Evo IX, insa pe macadam la raliu. Cum a fost adaptarea la Subaru? Ce diferente sau asemanari ai observat intre cele doua masini?

Istvan Soos: Subaru este o masina cu care m-am inteles foarte bine, a fost un partener de nadejde in lupta si victoria mea pentru titlul de campion al Clasei N cat si in rezultatele pe care le-am obtinut la Clasa Open in fata unor masini mult mai puternice.

RallyMax: Revenind la etapele desfasurate pana in acest moment, care au fost plusurile si minusurile etapelor, si unde te-ai simtit cel mai bine?

Istvan Soos: O sa ma concentrez pe plusurile etapelor desfasurate pana acum 🙂 participare in numar mare, public numeros si devotat aflat pe traseu. Nu cred ca am vreo etapa preferata dar mi-a placut Resita unde s-a vazut buna organizare, implicarea oamnenilor, etc. Pentru mine, in-afara de etapele de casa, ma refer aici la Poaiana si Rasnov, toate au reprezentat nouatate, fiind prima oara la startul acestora.

RallyMax: Cum ti s-a parut sezonul 2018 din Campionatul National de Viteza in Coasta, din punct de vedere al numarului de concurenti aflati la start la fiecare etapa, al materialului de concurs si mai ales al numarului de spectatori aflati pe margine?

Raspuns: Sezonul 2018 CNVCD a fost unul cu un numar mare de piloti la start, cu material de concurs destul de divers si performant (monoposturi, biposturi, masini de grupa H spectaculoase), cu spectacol, lupta la clase; asta a dus in mod inerent si la un numar mare de spectatori pe traseu, spectatori care cred ca au fost incantati de ceea ce au vazut.

 

 

 

RallyMax: Ce planuri ai pentru ultima etapa din acest sezon, iar daca putem forta putin nota atunci vrem sa stim si daca iti faci planuri deja pentru anul 2019? 

Istvan Soos: Ultima etapa: Poiana Brasov – Trofeul Opel, este acasa, este una de suflet.

Ideea este sa ma bucur de aceasta etapa, sa multumesc publicul spectator si pe oamenii care m-au sprijinit si mi-au fost alaturi in acest an- CinemaOne, BMFGroup, Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden, Dan Girtofan si echipa de asistenta Prorally Team Brasov– si evident, sa castig!

Cat despre 2019…ramane de vazut 🙂 !

Multumesc RallyMax!

Photo: Szabo Attila, Bogdan Barabas, RallyZoom

Leave a Reply