Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Aurelian Malutan: “Pentru 2019 planuiesc un sezon complet in Campionatul National de Rally2, unde obiectivul este de a-mi imbunatati pilotajul”

Anul 2018 a reprezentat debutul in Campionatul National de Rally 2 al unui tanar baiat, de numai 16 ani, din echipa Danny Ungur Racing. Un baiat foarte simpatic, care a avut primul contact cu o masina de curse chiar la Brasov, la Tess Rally, unde conditiile meteo l-au pus la mare incercare. A fost doar primul pus pentru Aurelian, care de-a lungul sezonului a avut multe provocari, dar pe care le-a trecut cu brio reusind sa creasca ritmul de la etapa la etapa.

Foto: Facebook Aurelian Malutan

RallyMax: Salutare Aurelian! Te felicitam pentru rezultatele si curajul de care ai dat dovada in acest sezon, in care ai debutat la varsta de 16 ani, fiind la prima etapa din 2018 cel mai tanar concurent. Pana sa vorbim despre acest sezon, poveste-ne putin cum ai ajuns sa devi pilot de curse, stiind faptul ca provi dintr-o zona a tarii unde motorsportul nu este foarte “la moda”.

Aurelian Malutan: Salutare RallyMax, locuiesc in Beclean, Bistrita Nasaud, unde intr-adevar motorsportul nu este asa de cunoscut, dar acest lucru nu mi-a prezentat vreun obstacol pentru a-mi indeplini visul. Mi-am dorit sa devin pilot de curse de pe la vreo 8 ani, cu toate ca pe atunci nu stiam foarte multe despre motorsport, dar fiind pasionat de mic de masini, cursele mi se pareau ca acolo este locul potrivit pentru un pasionat ca mine, si chiar asa e. Pe la vreo 14 ani am vrut sa devin pilot mai repede, deoarece aveam putina ura cand vedeam copii de varsta mea ca se dau in Formula 3 si alte divizii mai mici ale altor campionate, iar asa am ajuns, cu ajutorul clubului Danny Ungur Racing sa debutez la 16 ani in Campionatul National de Raliuri 2.

RallyMax: Cum ai descrie acest sezon pentru tine? Ce crezi ca ai facut bine si unde crezi tu ca mai trebuie sa-ti imbunatatesti calitatile pentru a ajunge unde-ti doresti?

Aurelian Malutan: Pot spune ca tot acest an a fost unul excelent pentru mine, deoarece a venit cu o multime de lucruri bune, am cunoscut oameni interesanti de la care am invatat foarte multe lucruri. Ma bucur ca am reusit sa ma atasez si imprietenesc cu acesti oameni. Pentru a ajunge unde imi doresc mai am multe de invatat din toate punctele de vedere, dar nu grabesc acest lucru, facand referire la unul dintre sfaturile pe care le-am primit in acest an, adica sa nu sar pasii si sa ma folosesc de fiecare KM de proba speciala.

RallyMax: De-a lungul sezonului ai primit sfaturi pretioase din partea membrilor Danny Ungur Racing. Din prima etapa si pana in ultima, acestia au fost cei carora le-ai putut cere in orice clipa ajutorul. Cat de mult te-au ajutat acestia si cat de important este sa ai niste oameni cu experienta in jurul tau inaintea unui debut?

Aurelian Malutan: Trebuie sa le ofer multe multumiri membrilor Danny Ungur Racing pentru toate sfaturile si momentele cand m-au ajutat, sunt sigur ca nu ar fi fost la fel fara ei, de aceea le datorez multe multumiri. Si da este foarte important sa ai niste oameni experimentati in jurul tau inainte de a incepe orice, deoarece ei iti vor oferi sfaturi foarte importante si te vor ajuta sa iei decizii bune pentru a evita unele greseli.

RallyMax: Aurelian, ai participat la aproape toate etapele din calendarul CNR Rally 2. Care a fost cursa ta preferata si care a fost cel mai dificil raliu pentru tine?

Aurelian Malutan: E foarte greu de ales care a fost cursa mea preferata, pentru ca fiecare cursa a adus ceva nou si unic, de aceea de la fiecare etapa pot sa iau ceva preferat: La Brasov a fost debutul, Clujul a fost un fel de cursa de casa, Aradul a fost primul macadam, Harghita am inceput sa cunosc mai bine masina, La Iasi a fost saritoarea, iar la Sibiu mi-a placut proba Paltinis in urcare. Cred ca cel mai dificil a fost la Arad, cand am facut pentru prima data cunostinta cu macadamul.

Foto: Liana Toma

RallyMax: Suntem aproape de finalul acestui interviu asa ca nu ramane decat sa te intrebam care sunt planurile tale pentru 2019?

Aurelian Malutan: Pentru 2019 planuiesc un sezon complet in Campionatul National de Rally2, unde obiectivul este de a-mi imbunatati pilotajul.

RallyMax: Iti multumim pentru raspunsurile acordate si iti dorim mult succes pe viitor. In final, ai cuvantul.

Aurelian Malutan: Va multumesc si eu pentru acest interviu. Cum am spus, fiecare din cele 6 etape la care am participat au adus ceva nou, pentru toate aceste lucruri le multumesc lui Danny Ungur, tuturor copilotilor cu care am participat si de la care am primit cele mai multe sfaturi: Horea Balea, Mircea Onofrei, Levente Mag si Iulian Ichim, le multumesc prietenilor si familiei pentru sustinerea morala, dar mai ales parintilor, deoarece fara ajutorul lor acest lucru nu s-ar fi intamplat.

Leave a Reply