Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Bogdan Talasman: “Vom da tot ce avem mai bun”

Cu un sezon 2016 in care a facut parte din BCR Rally Team, dupa ce in 2015 a fost campionul Cupei Dacia, Bogdan Talasman continua in noul sezon la bordul Logan-ului, desi a avut in plan schimbarea materialului de concurs. Poate cea mai mare noutate, pe langa implicarea in noul proiect, Omega Rally Team, este copilotul care il va insoti pe Bogdan in 2017 pe probele speciale din CNR-D: Marcus Andreoiu. 

 

RallyMax: Salut, Bogdan! Ce ne poti povesti despre sezonul 2016, in care ai incheiat pe locul 3 in cadrul Cupei Dacia? Cum ai descrie sezonul, atat din punctul de vedere al lucrurilor pozitive, cat si din cel al celor negative?

Bogdan Talasman: Salut RallyMax. Sezonul 2016 a fost unul bun pentru noi, obiectivele noastre fiind atinse: am terminat pe podium si am adus puncte echipei. A fost un sezon si cu bune si cu rele, cu doua abandonuri, Brasov si Iasi, care ne-au privat de un rezultat mai bun, cu multe probe rapide si cu rezultate satisfacatoare.

RallyMax: Dupa trei sezoane la bordul Logan-ului, cum consideri acum abordarea ta de a invata si a creste ritmul si ce consideri ca ai gresit pe parcurs? Ce crezi ca ai putea imbunatati in momentul de fata?

Bogdan Talasman: Abordarea mea s-a dovedit a fi corecta, dat fiind bugetul de care am beneficiat. Am marit ritmul constant fara evenimente majore si fara greseli stupide. In momentul de fata pentru a imbunatati performantele e nevoie de concentrare multa, cava “rautate” si uneori si de risc.

RallyMax: Sperai, in perioada dintre sezoane, sa faci trecerea la o alta masina, superioara. Ce planuri aveai si de ce nu s-au concretizat?

Bogdan Talasman: Planul era trecerea la o masina de clasa superioara, doar ca socoteala de acasa nu se potriveste mereu cu cea din targ. Asa ca vom continua cu Dacia si vom incerca sa atingem limitele acesteia.

RallyMax: Stim ca vei lua startul tot in cadrul Cupei Dacia alaturi de fostii colegi de echipa, in Omega Rally Team, dar ce alte planuri ai pentru 2017?

Bogdan Talasman: Anul 2017 aduce totusi o schimbare: un nou copilot. Am avut trei ani foarte productivi impreuna cu Andrei, alaturi de care am invatat foarte mult si am facut progrese uriase, totul culminand cu castigarea titlului de campion al Cupei Dacia in 2015. Andrei are un proiect nou, despre care va povesti chiar el la momentul oportun. Incepand cu Raliul Brasovului il voi avea alaturi pe Marcus Andreoiu, de care ma leaga o veche prietenie. Va fi o colaborare pe termen lung.

RallyMax: Cum ati primit vestea ca proiectul BCR Rally Team se va incheia? De asemenea, care e povestea din spatele Omega Rally Team si ce va propuneti?

Foto: RallyZoom.ro

Bogdan Talasman: BCR RT a fost un proiect din care am facut parte cu mare bucurie. Din pacate s-a incheiat un ciclu, dar am ramas cu multe amintiri frumoase. Sa faci parte dintr-o echipa profesionista, ale caror valori principale sunt fair-play-ul si colegialitatea e un lucru extraordinar. S-a format o legatura stransa intre noi, dovada acestui fapt este chiar Omega Rally Team, echipa formata din echipajele fostei BCR RT, la care se alatura Radu Necula. Ne propunem sa fim o echipa unita, corecta si cu prezente pe cat mai multe pe podiumuri.

RallyMax: Care va fi abordarea ta in sezonul 2017? Vei pastra acelasi ritm constant sau vei incerca alta tactica?

Bogdan Talasman: Cu siguranta vom merge mai repede decat in anii trecuti, vom tatona mai putin si vom ataca mai mult. Sper sa gasim combinatia perfecta intre rapiditate si constanta, pentru a putea ajunge cat mai sus in clasamente. Va fi greu, dat fiind faptul ca vom avea adversari puternici, cu masini foarte bine pregatite. Dar vom da tot ce avem mai bun.

RallyMax: Multumim, Bogdan! In final, ai cuvantul! Ce mesaj ai trimite fanilor pentru a-i convinge sa vina pe probele speciale la Raliul Brasovului?

Bogdan Talasman: Multumesc si eu pentru oportunitatea de a transmite cateva ganduri iubitorilor acestui minunat sport. Sper sa ii vedem in numar cat mai mare pe marginea probelor si sa le oferim un spectacol cat mai agreabil. La Brasov sigur vor fi surprize si se va merge tare, mai ales dupa o pauza atat de lunga. Si vremea se anunta buna. Asa ca sunt toate ingredientele pentru a veni pe probele déjà clasice ale Raliului Brasovului. Va asteptam!

Leave a Reply