Bucur Tuning

Wallpaper of the Hillclimb

Like us…

Mihnea Muresan: “Vom avea un cuvant de spus in clasamente”

Dupa un sezon in care a luat startul doar la cateva raliuri, in 2017 Mihnea Muresan se pregateste de o participare mult mai intensa in Campionatul National de Raliuri. Alaturi de Andrei Hicea, la bordul Daciei Sandero pregatita de echipa lui George Grigorescu, Mihnea va lua startul la majoritatea raliurilor din acest sezon, avand ca obiectiv sa creasca ritmul la fiecare etapa si sperand ca va obtine rezultate asemanatoare celui de la Harghita din 2016. 

RallyMax: Salutare Mihnea! Ne bucuram sa stam din nou de vorba cu tine dupa pauza lunga competitionala. Cum ti-ai petrecut aceasta iarna si cat de mult iti doresti sa urci din nou in masina de raliu?

Mihnea Muresan: Salut! Ma bucur ca putem sta din nou de vorba cu ocazia inceputului noului sezon. In ultimele luni m-am concentrat pe studii, apropiindu-ma tot mai mult de finalizarea licentei in inginerie auto, la Universitatea Tehnica M√ľnchen. Acum a venit insa timpul sa las cartile pentru putin timp si sa ma intorc la ceea ce ma motiveaza in tot ce fac. Deci da, sunt foarte entuziasmat de revenirea la volanul masinii de curse.

RallyMax: Sezonul 2016 a fost unul in care ai schimbat materialul de concurs, dupa ce ai trecut de la Ford Fiesta la Dacia Sandero, tot de clasa 9. Ce impresii ti-a lasat noua masina, una care ti-a adus si un rezultat foarte bun la Harghita si cu care ai avut un ritm foarte bun la Iasi?

Mihnea Muresan: In primul rand, cred ca e cel mai important faptul ca am reusit multumita tatalui meu si a celorlalti parteneri de incredere, care ne ajuta in mod constant, sa construim impreuna cu Mach 1 Sport, echipa domnului George Grigorescu, propria noastra masina. Legatura dintre pilot, copilot si masina este una speciala si deosebit de importanta in acest sport, iar in urma ultimelor curse, suntem pe drumul cel bun din acest punct de vedere.

RallyMax: Cum vezi lupta in acest sezon in cadrul Cupei Dacia, unde se anunta multe modele Sandero la start? Ce iti propui pentru anul 2017?

Mihnea Muresan: Va fi o lupta foarte interesanta, dar nu ma gandesc prea mult la asta deocamdata. Noi vom merge in ritmul nostru si speram la rezultate tot mai bune, avand performanta de la Harghita ca punct de plecare.

RallyMax: Formezi un echipaj cu Andrei Hicea de doi ani. Cum ai caracteriza aceasta relatie dintre pilot-copilot atat in timpul raliului dar si in afara lui?

Mihnea Muresan: Doar la finalul acestui sezon vor fi doi ani, insa in timpul relativ scurt pe care l-am petrecut in masina de competitie, am reusit sa ne intelegem tot mai bine si sa ne imbunatatim performantele. Ne simtim amandoi foarte bine in noua masina si asta ne da un plus de siguranta. In afara competitiilor, nu am avut foarte mult timp sa ne intalnim, deoarece eu am fost plecat majoritatea timpului, insa sezonul acesta lucrurile vor sta putin diferit.

Credit foto: RallyZoom.ro

RallyMax: Daca ai avea posibilitatea sa concurezi la cateva raliuri in strainatate, care ar fi acele etape unde ti-ai dori sa participi macar odata in viata?

Mihnea Muresan: Deocamdata e devreme pentru astfel de ganduri, insa intotdeauna e important sa ai visuri si aspiratii. Dupa ce voi acumula mai multa experienta in campionatul nostru, desigur ca mi-ar placea sa particip la cateva etape in ERC, in special in Azore si in Grecia. Mai avem de lucrat insa pana atunci, atat pe partea sportiva, cat si financiara.

RallyMax: Ai debutat in motorsport la etapele de viteza in coasta, facand mai tarziu trecerea si la raliuri. Ce iti propui pentru urmatorii ani de cariera in motorsport?

Mihnea Muresan: Nu exista niciun sentiment mai frumos, decat atunci cand simti ca ai un ritm bun pe o proba speciala si comunicarea dintre pilot, copilot si masina functioneaza in parametrii optimi. Astfel vreau sa continui in Campionatul National de Raliuri, sa acumulez cat mai multa experienta si sa incerc sa am rezultate cat mai bune.

RallyMax: Mihnea, iti multumim pentru raspunsurile acordate, ne-a facut mare placere sa stam de vorba. Iti dorim mult succes in 2017 iar in final, ai cuvantul!

Mihnea Muresan: Va multumesc si eu! Sezonul 2017 va fi unul special pentru noi, avand pentru prima data posibilitatea de a participa la majoritatea raliurilor. Astfel vom avea un cuvant de spus in clasamentele generale ale Campionatului. Astept cu nerabdare sa ne revedem pe data de 31 martie la Brasov!

Leave a Reply