Bucur Tuning

Wallpaper of the Hillclimb

Like us…

Alexandru Gheorghe:”2018 va fi unul in care cu siguranta voi participa, indiferent de rezultatele anului in curs”

Echipa RallyMax a stat pentru prima oara de vorba cu Alexandru Gheorghe, tanarul debutant din Pitesti, care si-a facut debutul anul acesta in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Acesta are in minte planuri serioase in aceasta disciplina sportiva, dar mai multe veti afla citind articolul de mai jos.

 

RallyMax: Salutare Alex! Stam pentru prima oara de vorba asa ca suntem curiosi sa aflam de unde ai primit aceasta pasiune pentru motorsport si ce alte pasiuni mai ai.

Photo: Simcat.ro

Alexandru Gheorghe: Salutare tuturor! Inca de mic eram fascinat de cursele de Formula 1 pe care le vedeam la tv si a fost doar o problema de timp pana sa reusesc sa-mi obtin permisul de conducere ca o prima etapa a ceea ce se intampla cu mine ca viitor pilot. Ca orice tanar care isi doreste cu ardoare ceva, visam cu ochii deschisi la ziua in care voi avea prima mea masina. Pentru parintii mei care detin compania de transport Wheels Spedition nu ar fi fost o problema sa-mi implineasca acest vis insa au conditionat acest lucru de obtinerea unor performante in domeniul universitar. M-am pus serios pe invatat si visul meu s-a implinit. Momentul a coincis cu sansa de a-l cunoaste pe Vali Porcisteanu care se afla atunci in plina performanta. El mi-a modelat aceasta pasiune intr-un mod care l-a convins pe tatal meu sa-i sponsorizeze activitatea competitionala, eu primind in schimb o experienta fascinanta care m-a pus in situatia sa-mi doresc sa continui pasiunea de sine statator.

RallyMax: Ai debutat in acest sezon la Covasna Winter Rally alaturi de unul dintre cei mai talentati piloti romani, Raul Badiu. Din pacate, ai avut parte de o mica iesire in decor in ziua de duminica. Totusi, cat de mult au contat sfaturile lui Raul pentru tine?

Alexandru Gheorghe: Raul este un pilot experimentat si faptul ca acel incident s-a intamplat cu el copilot reprezinta o situatie care se poate intampla oricui. Diferenta de experienta dintre noi isi spune cuvantul iar sfaturile primite de la Raul au fost determinante ca acea situatie sa nu aiba un final mult mai complicat. Este, daca vrei, un risc asumat pe care incerci sa-l gestionezi cum poti mai bine. Adevarul este ca lucrurile puteau sta mult mai rau insa amandoi suntem luptatori si astfel de lucruri nu ne pot marca pentru multa vreme. Nu ne putem permite slabiciuni.

Photo: Simcat.ro

RallyMax: In dreapta ta se afla de la inceputul sezonului din CNR-D unul dintre cei mai experimentati navigatori din Romania, Ciprian Solomon. In ce proportie crezi ca este bine sa fi alaturi de un copilot experimentat in momentul in care debutezi in acest sport si care sunt partile unde acesta isi exprima cel mai mult valoarea?

Alexandru Gheorghe: In momentul in care ai in dreapta un copilot experimentat, lucrurile incep sa functioneze ca un tot unitar punand presiune pe capacitatea de a face lucrurile sa aiba un final fericit. Este o psihologie a comunicarii dincolo de informatiile pe care le primesti de la partenerul de competitie. In vacarmul si tensiunea extraordinara generata de cursa in sine, este suficient sa ne privim o clipa in ochi pentru a decide in ce masura putem sa gestionam riscul. Fiecare copilot are personalitatea si valorile lui, iar Ciprian Solomon este in mod cert un om pe care te poti baza in cele mai dificile momente, iar acestea nu vor intarzia sa apara de cand ai apasat pedala de acceleratie.

RallyMax: Fiind o figura relativ recenta aparuta in lumea raliurilor, cum ti se pare aceasta lume “noua” pentru tine si care este relatia cu ceilalti competitori in afara probelor speciale?

Alexandru Gheorghe: La inceput a fost destul de greu insa am plecat la drum inarmat cu rabdare avand un respect deosebit pentru competitorii mei care ma priveau in mod natural de undeva de sus. Pot intelege aceasta atitutine mai ales ca modestia debutantului se dovedeste de cele mai multe ori o arma redutabila. Este, daca vrei, exact ca in fabula aceea cu iepurele si testoasa cand finalul este neasteptat. Lumea automobilismului de performanta implica o multime de variabile si sa stii ca dupa primele reusite mi-am castigat atat respectul cat si prietenia multora dintre pilotii de curse cu care ma luptam pentru un loc pe podium.

RallyMax: Cum vezi lupta la urmatoarea etapa a sezonului, Raliul Iasului, avand in vedere lupta in care esti implicat in clasamentele sezonului 2017?

Alexandru Gheorghe: Este dificil de oferit un pronostic mai ales ca va fi un raliu destul de dificil, insa mie nu-mi plac promisiunile fara acoperire si nici nu vreau sa speculez mai mult decat experienta acumulata pana acum. Pot promite insa ca voi da totul mai ales avand in dreapta un copilot de talia lui Ciprian.

RallyMax: La sfarsitul sezonului competitional 2017 vei sarbatori primul sezon complet in CNR-D. Te-ai gandit deja la ce va urma in 2018 sau cum crezi ca va evolua cariera ta sportiva in aceasta lume a motorsportului?

Alexandru Gheorghe: 2018 va fi unul in care cu siguranta voi participa indiferent de rezultatele anului in curs. Este vorba de pasiunea mea, de implicarea sponsorilor si de faptul ca sunt un luptator. Mai este si varsta…Sunt abia la inceput si cu certitudine mai am inca multe de oferit si nu in ultimul rand toti sportivii au perioade mai bune sau mai putin bune. Este un sport cu multe ingrediente si extrem de multe variabile.

RallyMax: Alex, iti multumim pentru raspunsurile acordate, ne-a facut mare placere sa stam de vorba. Iti dorim mult succes in 2017 iar in final, ai cuvantul!

Alexandru Gheorghe: Va multumesc si vreau sa transmit tuturor cititorilor dvs. ca, RallyMax, este o publicatie de referinta in lumea automobilismului oferind sansa celor tineri sa-si spuna cuvantul. Apreciez enorm interesul pe care il acordati debutantilor pastrand echilibrul jurnalistic.

Leave a Reply