Bucur Tuning

Wallpaper of the Hillclimb

Like us…

Finalul decisiv de sezon incepe la Raliul Iasului

Credit foto: RallyPhoto

Sezonul 2017 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop” este aproape de final, cu doar doua raliuri ramase in calendar: Raliul Iasului si Raliul Sibiului. Cu etapa din Moldova programata in acest final de saptamana, raliul care va incheia sezonul se desfasoara in luna octombrie, atunci cand campionii clasamentelor se vor decide. Cu o lupta intensa de-a lungul sezonului, atat pe asfalt cat si pe macadam, in acest moment 4 echipaje au prima sansa pentru titlu in cadrul clasei 9, in timp ce alte doua echipaje au sanse pentru podium sau chiar prima pozitie.

Cu un clasament foarte strans cu doua etape inainte de finalul sezonului 2017, lupta in cadrul clasei 9 va fi spectaculoasa la Raliul Iasului, etapa care se desfasoara in 8-9 septembrie pe probele speciale din judetul Iasi. Raliul programeaza un numar de 9 probe speciale, cu un total de 117 kilometri cronometrati pe drumurile rapide de macadam din judetul Iasi. Prima speciala debuteaza vineri, la ora 10:08, in timp ce ziua secunda de concurs se desfasoara incepand cu ora 9:00, cand primul echipaj va parasi parcul inchis de noapte.

Cu recunoasterile programate miercuri si joi, raliul este compact in primele zile, atunci cand se desfasoara si antrenamentele oficiale. Joi, intre 15:30 si 19:00, echipajele vor efectua ultimele setari la masinile de concurs in apropierea localitatii Barnova, la o distanta foarte scurta de Iasi, intr-o zona accesibila spectatorilor. Sesiunea de autografe si fotografia oficiala vor avea loc incepand cu ora 20:30 pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, acolo unde echipajul Ferrroli va asteapta pentru a povesti despre motorsport, pentru a lua loc in dreapta Suzuki-ului Swift cu care Csongor Szabo si Rares Fetean concureaza si pentru a face fotografii cu echipajul.

In prima zi de concurs, Raliul Iasului programeaza un numar de 5 probe speciale: cate doua treceri pe “Blanc Cotnari – Cioca Boca” si “Chateau Cotnari – Madarjac”, care se desfasoara in zona localitatilor Mogosesti-Hadambu, respectiv Madarjac-Sinesti. Ziua de vineri se incheie cu superba superspeciala din Iasi, care are loc, la fel ca in fiecare an, in zona Rapa Galbena, acolo unde spectatorii au parte de tribune naturale de unde sa urmareasca derapajele spectaculoase ale echipajelor pe strazile inguste. In ziua secunda a raliului, actiunea se muta mai aproape de Iasi, in zona localitatilor Paun si Dobrovat, acolo unde au loc alte doua treceri pe cate doua speciale: “Grasa de Cotnari – Paun” si “Francusa Cotnari – Dobrovat”, ultima fiind spectaculoasa prin amplasarea unor saritori artificiale, peste care echipajele trec cu peste 100 km/h si unde sariturile ating si 30 de metri lungime.

Credit foto: RallyPhoto

Aflat in lupta directa cu inca 3 echipaje pentru titlul clasei 9, echipajul Csongor Szabo / Rares Fetean trebuie sa dea totul pe probele speciale ale Raliului Iasului. Lupta pe probe va fi spectaculoasa si de urmarit, fiecare secunda urmand a conta: punctele acumulate la raliul din Moldova vor stabili cine are prima sansa la ultima etapa, la Sibiu. Cum raliul de la Iasi este unul din preferatele lui Csongor, echipajul porneste cu incredere spre capitala Moldovei: “Dupa o pauza de aproximativ o luna si jumatate, revenim pe probele speciale. Ne dezmortim, ne intram in mana la recunoasteri si apoi plecam hotarati pe probe. E important sa avem un rezultat excelent” a spus Csongor.

Cu rezultate bune dar si probleme tehnice la primele 5 etape ale sezonului, un final cu succes este important pentru Csongor si Rares, echipajul care ia startul cu un Suzuki Swift fiind hotarat sa obtina maximul pe probe: “Raliul de la Iasi este unul care-mi place, unde ma simt bine. Probele speciale sunt frumoase, de viteza, le cunosc si imi doresc sa obtin maximul. Nu mai dorim sa stam la tatonare, ci vom incerca sa avem un ritm bun de la inceput. In acest sezon, am avut momente in care am ridicat ritmul abia spre finalul raliului, cand deja era prea tarziu pentru a obtine victoria” a completat Csongor.

Rares isi doreste, de asemenea, un rezultat bun la Iasi, acolo unde participa de fiecare data cu placere: “Dupa o pauza atat de lunga, mi-e dor sa ma urc in masina de curse si sunt entuziasmat sa luam startul la Raliul Iasului, unul cu probe frumoase si cu un public numeros. Sunt optimist si cred ca putem obtine un rezultat foarte bun daca ne concentram sa dam totul pe probele speciale, de la primul la ultimul kilometru.”

Cu un public numeros la startul festiv si la superspeciala din oras, Raliul Iasului este unul care atrage fanii pe marginea traseului de concurs. Superspeciala din zona Rapa Galbena se desfasoara vineri, incepand cu ora 18:00, acolo unde fanii din Iasi vor avea parte de un adevarat spectacol automobilistic. “Speram sa avem fanii pe marginea probelor speciale si ii asteptam mai ales la superspeciala din Iasi, in cadrul frumos oferit de Rapa Galbena. Intotdeauna imi place atmosfera de acolo si e unul din momentele cele mai asteptate ale raliului pentru mine”, a spus Csongor.

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Alisca Vending, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.

Leave a Reply