Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Cristi Sugar: “Orice vis poate deveni realitate daca iti doresti cu adevarat si faci sacrificii pentru a ajunge unde iti doresti”

Sezonul 2018 competitional din Campionatul National de Rally 2 a adus un nou nume in lumea motorsportului romanesc, prin persoana lui Cristian Sugar, un tanar pilot aflat la inceputul carierei, care anul acesta a reusit sa castige etapele de la Arad si Bacau la Rally2, ambele desfasurate pe suprafata sa favorita: macadam. Despre debutul lui Cristi in raliuri si despre planurile de viitor puteti afla in interviul urmator.

 

Foto: RallyArt.ro

RallyMax: Salut Cristi! Ne bucuram sa stam de vorba din nou, dar de aceasta data prin intermediului unui interviu, prin care am dori sa te cunoastem mai bine. Asadar, spune-ne cine este Cristian Sugar si de unde ai aceasta pasiune?

Cristi Sugar: Salutari RallyMax si tuturor cititorilor! Numele mi l-ati spus voi asa ca voi incepe cu faptul ca am de 20 de ani si m-am imbolnavit de virusul numit Motorsport pe la 13. Totul a inceput de la varste fragede, visam, ma jucam si vedeam doar masini, insa Motorsportul a intervenit la 13 ani cand diriginta mea care participa la concursuri judetene/locale m-a chemat sa fiu spectator la una din etape, mai tarziu afland de CNR si implicit de Vali care a avut bunavointa de a ma da in dreapta la o etapa regionala, iar acela a fost momentul in care am spus ca asta imi doresc sa fac toata viata, am inceput sa visez tot mai mult la momentul in care voi lua startul la un Raliu.

RallyMax: In anii trecuti ai participat la etape in cadrul Campionatului de Slalom Paralel unde ai inceput sa progresezi, de la o cursa la alta. Cum vezi aceasta ramura de motorsport, una care a propulsat multi tineri in CNR?

Cristi Sugar: Campionatul National de Slalom Paralel ar trebui sa fie un stagiu obligatoriu inaintea Campionatului National de Raliuri, este un mediu placut, prietenos si economic de a invata si de a face primii pasi spre CNR. In concluzie, il vad ca pe un prim pas foarte important in cariera oricarui pilot debutant si am sa revin la Slalom de oricate ori voi avea ocazia!

RallyMax: In 2018 ti-ai facut debutul in Campionatul National de Rally2, la volanul unei masini Dacia Logan. Cum a fost acest debut de sezon, unde pe etapele de macadam ai avut 2 victorii din 2 posibile?

Cristi Sugar: Asa este, a fost un debut mult asteptat pe care mi-l voi aminti cu siguranta cu mare placere. S-a intamplat la etapa de la Brasov pe o vreme capricioasa, una obisnuita pentru Tess Rally, dar care pot sa spun ca mi-a si placut de altfel, fiind un fan al suprafetelor cu aderenta scazuta. Asadar, macadamul este suprafata mea favorita, iar acest lucru m-a ajutat sa obtin cele doua victorii pe macadam, pe care trebuie sa recunosc, mi le-am dorit foarte mult.

RallyMax: Faci parte dintr-o echipa foarte puternica, DTO Tellur Rally Team care in acest an are mari sanse la castigarea titlului la echipe la doar al doilea sezon dupa aparitia ei. Cum este atmosfera in cadrul echipei?

Foto: Rallyphoto.ro

Cristi Sugar: Intr-adevar am norocul de a face parte din aceasta echipa minunata plina de oameni saritori, atmosfera este exact aceea pe care ti-o poti dori de la o echipa, orice problema am avut a existat rezolvare si ajutor din partea coechipierilor. Daca imi spunea acum cativa ani cineva ca voi fi in echipa cu unul din idolii mei, nu l-as fi crezut nici pentru o secunda, mai ales atat de repede, insa uite ca orice vis poate deveni realitate daca iti doresti cu adevarat si faci sacrificii pentru a ajunge unde iti doresti. Cu toate ca mi-as dori sa pot ajuta la castigarea titlului la echipe, din pacate nu pot puncta din CNR2, dar sunt sigur ca acest obiectiv se va materializa.

RallyMax: Care sunt planurile tale in ceea ce priveste partea a doua a sezonului?

Cristi Sugar: O intrebare grea avand in vedere ca nu as fi crezut la inceputul anului ca voi ajunge la atat de multe etape, iar pentru acest lucru trebuie sa ii multumesc lui Eugen Caragui (ION MOS) si lui Vali care au facut posibila participarea mea la acest nivel. Fac tot posibilul sa fiu prezent la startul ultimelor trei etape pentru a nu pierde lupta in clasamentul general CNR2 si pentru a ocupa un loc cat mai sus posibil la finele anului.

RallyMax: In final, ai cuvantul! Multumim!

Cristi Sugar: Multumesc si eu pentru interesul acordat, iar cu ocazia asta vreau sa transmit un mesaj spectatorilor pe care ii salut si ii invit pe probe indiferent de ramura Motorsportului, pentru ca ei sunt cei care ne incurajeaza, sustin si ne ajuta sa obtinem timpii doriti, dar nu in ultimul rand finantari. Sponsorii se vor uita mereu la numarul de spectatori prezenti pe marginea probelor speciale si astfel acorda sau nu finantari sportivilor.

Spectatorii pot ridica si cobori nivelul acestui sport prin simpla lor prezenta, asa ca ii asteptam cu drag la fiecare etapa!

Leave a Reply