Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Muresan si Melczer, pe prima treapta a podiumurilor Cupa DACIA la Raliul Aradului 2018

Debutul pe macadam din acest sezon a schimbat norocul echipajelor care alearga romaneste, aducand modificari semnificative in cele doua clasamente Cupa DACIA 2018. Din cele 13 masini care au luat startul la Raliul Aradului, 4 echipaje au fost nevoite sa abandoneze. In schimb, Mihnea Muresan si Cristi Melczer au revenit in forta dupa abandonurile de la Transilvania Rally, impunandu-se in clasamentul general, respectiv debutanti.

Echipajul Muresan/Andreoiu a dobandit o mult asteptata victorie la general, nelipsind insa cateva probleme tehnice. Cei doi au castigat 5 probe speciale pe macadamul de la Arad, avand o abordare precauta din nevoia de a acumula puncte in clasamentul competitiei: “Odata cu etapa de la Arad am reusit sa obtinem prima victorie din sezon in cadrul Cupei Dacia si astfel sa trecem peste problemele avute la inceputul sezonului. A fost un raliu greu, care datorita situatiei actuale a necesitat o abordare diferita. Astfel nu am mai incercat sa imi depasesc limitele, asa cum am facut-o pana acum, rezultatul fiind mai important in momentul de fata. La urmatoarele raliuri voi cauta sa imi regasesc increderea de a merge constant la limita si in acelasi timp vreau sa ma bucur de fiecare kilometru de proba speciala. Doresc sa ii multumesc lui Marcus, familiei mele, echipei si partenerilor pentru sustinerea oferita si pentru ca astfel m-au ajutat sa trec peste aceasta perioada mai dificila.” ne-a spus Mihnea Muresan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juniorul a fost urmat de echipajul Mitre/Baltador, care si-au consolidat la Raliul Aradului pozitia de lideri ai clasamentului, castigand astfel si premiul pus la bataie de Hankook – bilete la o etapa de DTM in Ungaria. Locul 3 la general a fost ocupat de Popa/Colceriu, care continua sa duca modelul Logan la limita.

Dintre debutanti s-a remarcat Cristi Melczer, care alaturi de Ervin Sipos a reusit o evolutie foarte buna, ocupand primul loc in clasamentul dedicat nou-venitilor si locul 4 la general. Aflat chiar la primul sau raliu pe macadam la volanul noului Sandero, Cristi Melczer a avut o evolutie constanta pe probe: “Raliul Aradului a reprezentat pentru noi un nou start de sezon, dupa abandonul de la Cluj. Masina a fost revizuita si pregatita pentru etapa aradeana, iar dorinta de a termina cu bine aceasta etapa a fost una extrem de mare. Totul a decurs foarte bine inca de la inceputul raliului, iar ritmul pe probele speciale a fost unul progresiv, am invatat multe iar rezultatul obtinut ne-a incantat extrem de mult. Locul 4 in Cupa Dacia si victoria la Debutanti este cel mai important rezultat pentru mine. Vreau sa multumim sponsorului Abriso Romania reprezentat prin Gabriel Nicolae pentru sprijinul acordat, echipei tehnice Sonic Motorsport pentru seriozitatea de care au dat dovada. De asemenea doresc sa multumesc echipajului Eugen Caragui/Robert Fus pentru ajutorul acordat in timpul raliului. Pe viitor ne dorim sa participam la toate etapele pana la finalul campionatului.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liderii clasamentului provizoriu la debutanti, iesenii Bogdan Gheorghiu/Robert Radu, au iesit in decor chiar pe prima proba speciala de la Arad, PS1 Frumuseni, pierzand astfel minute bune care i-au scos din jocul pentru podiumul etapei. Au reusit sa continue restul zilei de concurs, insa prima trecere pe proba-regina Nadas din a doua zi le-a pus iar probleme care au dus la finalul prematur al raliului. PS 7 Sistarovat a marcat abandonul unui alt echipaj debutant pretendent la podium, Eugen Caragui/Robert Fus.

Surpriza raliului au fost Dan Albut/Cristian Bala, care au reusit sa aiba un ritm foarte bun cu modelul Logan pe probele de la Raliul Aradului, ocupand la final locul 2 in clasamentul debutantilor si locul 5 la general Cupa DACIA. Podiumul debutantilor a fost completat de Ramona Rusu/Sorin Crisan, pilotul sarbatorindu-si astfel ziua de nastere cu un rezultat foarte bun obtinut la raliul de casa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In concluzie, Raliul Aradului a fost o etapa grea cu multe lectii pentru concurentii Cupei DACIA si cu o serie de schimbari in clasamente care vor face lupta de la finalul de sezon si mai interesanta si imprevizibila.

Urmatoarea etapa a Cupei DACIA 2018 este Raliul Moldovei, care se va desfasura la Bacau, Moinesti si Onesti pe 15-16 iunie. Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro si pe pagina facebook Cupa Dacia.

In 2018 Cupa DACIA este sustinuta de RCI Leasing, Viarom si Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mentin buna desfasurare a competitiei monomarca sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producator de accesorii auto, Hankook – anvelope de competitii. Partener media este Radio Romania Actualitati, care va relata evolutia echipajelor de-a lungul sezonului, iar dupa fiecare raliu piloti si copiloti care alearga romaneste isi vor impartasi direct din studio experientele din masinile de curse.

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 inainte de a patra etapa:

 1. Mitre/H. Baltador 84p
 2. Popa/S. Colceriu 74p
 3. Gheorghiu/R. Radu 53p
 4. Muresan/M. Andreoiu 42p
 5. Oprea/D. Hategan 40p
 6. Caragui/R. Fus 39p
 7. Rusu/S. Crisan 33p
 8. Albut/C. Bala 29p
 9. Costea/R. Maior 28p
 10. Procopiu/ M. Stanciu 24p
 11. Melczer/E. Sipos 22p
 12. Paun/M. Lazarescu 10p
 13. Luca/A. Luca 8p
 14. Zaharia/D. Plugaru 4p

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Leave a Reply