Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Succes pe macadamul Raliului Moldovei Bacau pentru toate echipajele din Cupa Suzuki

Foto: RallyZoom.ro

A patra etapa a Campionatului National de Raliuri s-a desfasurat pe macadamul din judetul Bacau, pe 17 probe speciale de viteza, dar in acelasi timp cu sectiuni virajate si tehnice, in conditii alunecoase si dificile pentru concurenti. Sase echipaje s-au aliniat la start in Cupa Suzuki in Raliul Moldovei 2018, toate reusind din nou performanta de a ajunge la final – o prima jumatate de sezon excelenta pentru modelul Swift Sport, care nu a inregistrat niciun abandon tehnic si a dominat clasa 9.

Numarul mare de probe speciale, traseul de concurs alunecos din cauza ploilor, duritatea specialelor din ziua secunda si insiruirea nesfarsita de viraje au fost provocari peste care cele sase echipaje din Cupa Suzuki au trecut cu succes. Inainte ca actiunea sa se desfasoare pe probele speciale, pilotii si copilotii au luat parte la sesiunea de teste, unde au facut ultimele setari la masinile de concurs, dar si la startul festiv din centrul orasului Bacau, unde un public numeros a fost prezent pentru autografe, poze si discutii cu concurentii.

Prima zi de concurs s-a concentrat in zona Bacaului, Raul Badiu si Gabriel Lazar avand parte de un start excelent pe noroiul din padurile de langa oras. Echipajul care este lider in Cupa Suzuki si-a adjudecat toate cele 9 probe speciale de vineri, cu un ritm incredibil pe probele speciale, marindu-si constant avansul de la o speciala la alta. Castigatorul din 2017, Bogdan Vrabie, demonstreaza de ce s-a impus la Bacau sezonul trecut si este al doilea pe aproape toate probele de vineri, fiind foarte rapid alaturi de Cosmin Diacu, copilotul sau. Radu Necula si Adrian Temes pornesc in Raliul Moldovei cu un ritm bun, constant, pe care il mentin pe toata durata primei zile de concurs si obtin constant

Foto: RallyZoom.ro

timpi in top 3-ul clasamentului Cupei Suzuki, in timp ce pentru locul 4 se da o lupta frumoasa intre Vlad Miculici/Marcus Andreoiu si Cristi Timisica/Levente Csegzy. Miculici si Andreoiu sunt primii dupa prima bucla, dar Timisica si Csegzy cresc ritmul pe urmatoarele parcurgeri ale probelor de vineri si urca pe locul 4 in clasamentul provizoriu, in care Andrei Brezoszki si Dariana Mateut – Bogdan, singurii debutanti din Cupa Suzuki, ocupa pozitia cu numarul 6.

A doua zi de concurs a programat alte 8 speciale in zona orasului Moinesti, cu conditii diferite fata de prima zi: probele au fost mult mai dure, mai casante, unde Swift-urile Sport si-au demonstrat fiabilitatea, rezistand fara probleme tehnice in conditii dificile. Raul Badiu si Gabriel Lazar continua evolutia din prima zi in aceeasi nota, cu un ritm rapid, care le asigura, astfel, victoria pe toate cele 17 speciale ale Raliului Moldovei. Situandu-se destul de aproape de locul secund, Radu Necula si Adrian Temes cresc viteza pe probele speciale si obtin al doilea timp in Cupa Suzuki pe multiple probe din ziua secunda, dar nu este suficient pentru a-i ajunge pe Bogdan Vrabie si Cosmin Diacu, care au un ritm constant in ziua secunda, astfel incat isi mentin locul doi la finalul celor aproape 140 de kilometri cronometrati. De mentionat este si evolutia echipajului Cristi Timisica/Levente Csegzy, care sunt tot mai rapizi de la o proba la alta si obtin timpi de top 3 pe unele speciale din Moldova, totul in conditiile in care acesta a fost primul raliu de macadam pentru pilot cu modelul Swift Sport. Vlad Miculici si Marcus Andreoiu au parte de un ritm cu momente excelente si altele in care sunt mai lenti, reusind astfel sa isi conserve locul in clasamentul Cupei Suzuki si sa incheie al treilea raliu in 2018 pentru pilotul clujean, in timp ce Andrei Brezoszki si Dariana Mateut – Bogdan acumuleaza foarte multa experienta in conditii dificile pe macadamul din Moldova, unde echipajul debutant a dovedit maturitate si rapiditate pe speciale.

Foto: RallyZoom.ro

Astfel, Raliul Moldovei 2018 se incheie cu a patra victorie consecutiva in Cupa Suzuki pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar, echipajul reusind victoria si in cadrul clasei 9, dar si in clasamentul masinilor cu tractiune fata. Bogdan Vrabie si Cosmin Diacu reusesc locul secund si ultima treapta a podiumului in clasamentul masinilor cu tractiune fata, in timp ce Radu Necula si Adrian Temes ocupa locul 3 in cupa monomarca la raliul din Moldova. Din nou, toate cele trei echipaje de pe podiumul ocupa primele trei locuri in clasamentul clasei 9, in top-ul 6 al acestei categorii clasandu-se 5 modele Swift Sport. Cristi Timisica si Levente Csegzy ocupa locul 4 in Cupa Suzuki si cel secund in clasamentul juniorilor, Vlad Miculici si Marcus Andreoiu termina pe pozitia cu numarul 5, iar Andrei Brezoszki si Dariana Mateut – Bogdan ocupa locul 6 in Cupa, dar si locul secund in clasamentul debutantilor.

Dupa 4 raliuri, Raul Badiu si Gabriel Lazar sunt lideri in clasamentul provizoriu al Cupei Suzuki, urmati de Radu Necula & Adrian Temes si Bogdan Vrabie & Cosmin Diacu pe podium, top-ul 5 fiind completat de Andrei Girtofan & Doru Vraja si Danut Budai & Lucian Budai. Cristi Timisica & Levente Csegzy, Andrei Brezoszki  & Dariana Mateut – Bogdan, Vlad Miculici & Marcus Androiu, Dorin Costea & Horatiu Serban – Voicu si Bogdan Talasman & Daniel Voinea completeaza clasamentul Cupei. Dupa prezenta alaturi de echipaje la Raliul Aradului, partenerul Cupei Suzuki, Stefanini, a continuat sustinerea echipajelor si la Raliul Moldovei, acolo unde pilotii si copilotii angrenati in lupta au oferit un spectacol frumos, urmarit intens de catre fani.

Raul Badiu a declarat la finalul Raliului Moldovei: ”Prima zi a fost o incercare de mers cat mai rapid intr-o baie de noroi, in special prima bucla, in timp ce a doua zi a reprezentat o cursa strategica printre bolovani, sleauri si obstacole. Mi-au placut ambele zile nemaipomenit de mult; chiar si dupa ce mi-am creat un avans linistitor, am continuat sa merg destul de repede, impins fiind de placerea de a pilota pe probele bacauane. In final, evident ca sunt foarte fericit fiindca am reusit sa castigam si la Bacau unde am avut doua raliuri intr-unul singur. Ma bucur ca am trecut de jumatatea campionatului cu un parcurs perfect, 4 din 4 victorii, parcurs pe care nu aveam cum sa il realizam fara pregatirea ireprosabila a masinii de catre echipa de asistenta condusa de Iulica Nita, fara aportul partenerilor si al echipei DTO Tellur Rally Team si nu in ultimul rand, lui Gabriel Lazar care de fiecare data a livrat o dictare perfecta. Abordam si ultimele 3 etape din sezon cu acelasi gand, victoria, pentru ca in final dorim sa terminam alaturi de cei care ne sustin pe cea mai inalta treapta a podiumului.”

Pentru Bogdan Vrabie, etapa din Moldova a adus al doilea loc secund in Cupa Suzuki in 2018: ”Un raliu in care ne-am simtit bine, cu probe frumoase si mediatizat. Suntem multumiti de rezultat si asteptam urmatoatea etapa.”

Foto: RallyZoom.ro

Adrian Temes, copilotul lui Radu Necula, a povestit detalii despre evolutia echipajului #42 la Bacau: ”Startul nostru in Raliul Moldovei a fost marcat de o abordare mult prea prudenta a primelor probe speciale, stropite de o ploaie abundenta de vara, abordare care ne-a costat multe secunde, care au fost imposibil de recuperat pana la final. Felicitam adeversarii nostri pentru evolutia lor si multumim organizatorilor pentru ospitalitatea de care au dat, inca odata, dovada. Cu speranta ca in sfarsit vom fi tratati cu obiectivitate si competent, ne vom revedea la Raliul Harghitei, unde suntem hotarati sa facem spectacol inca din prima proba.”

Pentru Cristi Timisica si copilotul sau, Levente Csegzy, Raliul Moldovei a fost primul macadam cu Suzuki-ul: ”A fost primul macadam pentru noi cu Swift Sport – ne-am simtit foarte bine cu masina, care ne-a oferit senzatii placute, mai ales dupa ce am reusit sa o setam asa cum ne place. Raliul Moldovei a fost un raliu unde am invatat foarte multe, Cristi fiind foarte receptiv la toate sugestiile mele. Ii multumesc pe aceasta cale ca m-a ascultat si am reusit sa crestem ritmul de la o proba la alta. Per total, etapa a fost una frumoasa, cu probe speciale frumoase, bine organizata, dar cu un numar prea mic de spectatori, un mare plus fiind transmisia Live de pe TVR3. Multumesc partenerilor si echipei tehnice conduse de Iulian Nita, care a pregatit masina exemplar, intr-un mod profesionist.”

Vlad Miculici a pornit in cursa alaturi de Marcus Androiu si s-a luptat pentru locul 4 in prima zi de concurs: “Raliul Moldovei a fost o etapa destul de grea pentru mine, din motive mai mult personale decat sportive. Cu toate acestea, a fost un raliu interesant, cu probe care mi-au placut ca si configuratie, insa putin cam dure pentru bugetul de care dispun in momentul acesta. Din acest motiv, in a doua zi am ales un ritm care sa-mi permita sa am grija de masina, un eventual abandon ar fi pus sub semnul intrebarii participarea la urmatoarea etapa. Felicitari colegilor, felicitari Suzuki Romania – toate masinile inscrise au terminat cu brio traseul destul de casant – si multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi. Ne vedem la Harghita!”

Foto: RallyZoom.ro

Foto: RallyZoom.ro

Dariana Mateut – Bogdan, copilotul lui Andrei Brezoszki, este multumita de rezultatul de la Bacau: ”A fost al doilea nostru raliu pe macadam, cu cateva momente la limita de-a lungul raliului, dar ne bucuram ca am terminat pe podium, pe un multumitor loc 2 la debutanti si ca am adunat ceva puncte la zestrea noastra din acest clasament. Va asteptam sa ne sustineti si la urmatorea etapa, de la Harghita.”

Stefanini, partenerul Cupei Suzuki, este o companie braziliana cu peste 30 de ani de experienta in furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT pana la dezvoltarea aplicatiilor software. Aceasta are o prezenta directa in 40 de tari, prin cele 73 de birouri din intreaga lume si are un portofoliu de peste 500 de clienti activi. Clientii vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucratoare, telecomunicatii, industria chimica, servicii, tehnologii, sectorul public si beneficiaza de un set complet de servicii mature si profesionale, care acopera intregul ciclu de viata al unei aplicatii.

Leave a Reply