Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Csongor Szabo si Rares Fetean revin pe asfaltul din Harghita

Sezonul 2018 al Campionatului National de Raliuri continua in luna iulie cu o noua etapa interesanta, spectaculoasa pentru fani si cu multe provocari pentru echipaje: Harghita Rally. Etapa din judetul Harghita se desfasoara pe asfaltul din jurul orasului Odorheiu Secuiesc, acolo unde Csongor Szabo si Rares Fetean se vor afla in acest weekend, luand startul cu Ford-ul Fiesta R2 de clasa 7.

Credit foto: RallyZoom.ro

Dupa ce a luat startul la etapele de la Brasov, Cluj-Napoca, Arad si Bacau, echipajul asteapta cu entuziasm Raliul Perla Harghitei, o competitie recunoscuta pentru ospitalitatea fanilor locali, care asteapta cu sufletul la gura masinile de concurs si aplauda fiecare trecere a concurentilor. Pentru Csongor si Rares, a cincea etapa din 2018 vine dupa un rezultat excelent, muncit, de la Raliul Moldovei, acolo unde cei doi s-au impus in cadrul clasei 7 si au incheiat pe locul secund in clasamentul masinilor cu tractiune fata.

Harghita Rally pregateste peste 120 de kilometri cronometrati pe drumurile de munte din zona, cele mai importante trasee de concurs desfasurandu-se pe drumul dintre Praid si Gheorgheni (proba ”Bucin”), dar si pe un drum foarte virajat, ingust, in preajma localitatii Lueta, acolo unde concentrarea, eficienta, munca in echipa si viteza vor fi foarte importante.

Joi seara va avea loc startul festiv al raliului, incepand cu ora 20:15, in centrul Odorheiului Secuiesc, ca mai apoi, vineri dimineata, echipajele sa participe la sesiunea oficiala de teste, unde Csongor si Rares isi vor face ”incalzirea” pentru primele probe speciale de vineri. In prima zi de concurs sunt programate 3 probe: ”Bucin”, cea mai lunga a raliului, ”Liban”, dar si superspeciala din centrul Odorheiului Secuiesc, acolo unde fanii din oras sunt asteptati in numar mare.

Ziua de sambata va duce echipajele pe 3 probe speciale (”Valeni”, ”Sanpaul” si ”Lueta”), care vor fi parcurse de cate trei ori. ”Dupa doua raliuri de macadam revenim pe asfalt la Harghita, un raliu care ne place mult! Un raliu cu probe frumoase, rapide, tehnice si pe care sigur ne vom distra. Personal, abia astept speciala ”Lueta”, unde va fi superb sa concuram cu Fiesta R2, o masina perfecta pentru acest traseu. Suntem entuziasmati sa fim din nou la start in judetul Harghita, speram ca fanii sa fie, ca in fiecare an, in numar mare si sa contribuie la atmosfera speciala de aici.” a spus Csongor.

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, obiectivul este unul clar la Harghita Rally: echipajul isi doreste un nou raliu bun, in care sa fie rapizi pe probele speciale si sa se impuna in clasamentul clasei 7. ”Plecam la Raliul Harghitei cu acelasi scop ca la etapele anterioare – sa castigam clasa 7 si sa terminam pe podiumul clasamentului cu 2 Roti Motrice. Ne simtim bine pe probele de aici, asa ca vom ridica ritmul si speram sa ne aflam de pe prima proba in lupta pentru podiumul 2RM, unde sa ramanem pana la finalul raliului.” a spus Csongor Szabo.

Pentru Rares, Harghita Rally vine ca o continuare fireasca in sezonul 2018: ”Dupa doua etape de macadam, imi era dor de un asfalt unde sa fortam, sa avem un ritm foarte bun pe probe si sa obtinem timpi in top-ul clasamentelor. O sa incercam sa fim mai rapizi, sa crestem ritmul de la o proba la alta si, desigur, sa aducem zambetul pe buzele fanilor unde este loc de spectacol”.

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.

Leave a Reply