Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Cupa DACIA revine pe asfaltul din Harghita pentru a 5-a etapa din acest sezon

Peisaj pitoresc de munte in plina vara, mancare buna si izvoare de apa minerala – o imagine posibila pentru un city-break in inima Romaniei. Totusi, inca nu este vacanta pentru sportivii Cupei DACIA – pentru piloti si copiloti urmeaza doua zile de recunoasteri, apoi doua zile de concurs in cadrul celei de-a cincea etape a sezonului competitional – Raliul Perla Harghitei, 12-14 iulie 2018.

La finalul acestei saptamani, 12 echipaje ale Cupei DACIA trec de la macadam la asfalt si se vor confrunta pe asfaltul din zona orasului Odorheiu Secuiesc. A cincea etapa a Campionatului National de Raliuri schimba suprafata de concurs si readuce masinile de competitie intr-un eveniment cu un format aproape identic cu cel de anul trecut, unde sunt asteptati mii de spectatori.

La start in Cupa DACIA se vor alinia 4 modele Logan si 8 modele Sandero 0.9 TCe, acesta din urma devenind din ce in ce mai popular atat printre tinerii debutanti, cat si alegerea ideala pentru pilotii care isi doresc sa faca un pas ferm spre performanta la clasa 9 si doua roti motrice.

Primele trei clasate echipaje, A. Mitre/H. Baltador, D. Popa/S. Colceriu si M. Muresan/M. Andreoiu, sunt de asteptat sa isi impuna ritmul in fruntea batalionului de Dacii. Surpriza etapei este Daniel Rusciuga, ocupantul locului II la debutanti in 2016, care revine astfel in concurs cu a sa Dacia Sandero si spera la o clasare in top in aceasta prima participare din 2018. Cristiana Oprea si Cristian Melczer revin cu forte proaspete dupa abandonurile de la Bacau.

In clasamentul debutantilor lupta este mult mai stransa. Iesenii B. Gheorghiu/R. Radu (93p) isi pastreaza un avans de 9 puncte in fruntea clasamentului, insa urmatoarele 3 echipaje – E. Caragui/R. Fus (84p), R. Rusu/S. Crisan (83p) si D. Albut/C. Bala (79p) – sunt intr-un interval de doar 5 puncte. Astfel, este de asteptat o evolutie interesanta pe probele tehnice de la Harghita, iar orice punct in plus pe power stage ar putea cantari mult in economia clasamentului debutanti provizoriu.

Echipajele participante la raliu vor fi intampinate la startul festiv din Piata Marton Aron, joi seara incepand cu ora 20:15. Vineri dimineata acestia se vor antrena la sesiunea de teste organizate in localitatea Forteni, iar startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) tot vineri la ora 14:30. Intreg programul probelor speciale poate fi consultat pe www.cupadacia.ro

Configuratia raliului Perla Harghitei este una variata, avand in componenta atat probe de viteza (PS1 Bucin si PS5/8/11 Sanpaul) cat si probe extrem de tehnice (PS6/9/12 Lueta). Traseul de concurs cuprinde si in acest an 12 probe speciale care insumeaza 122 de km. Spectatorii au la dispozitie mai multe zone spectaculoase din care pot urmari evolutia echipajelor pe probele din afara orasului: Pasul Bucin pentru PS1, Pasul Liban pentru PS2, zona pescariei din Sanpaul sau platoul din apropierea startului PS Lueta (Baile Chirui). Pentru cei care prefera sa traiasca atmosfera competitiei in inima orasului, vineri seara se va desfasura superspeciala Arpad Dietrich cu startul din Piata Primariei.

Dupa un weekend intens, cele mai bune echipaje vor fi premiate sambata seara in cadrul festivitatii organizate pe scena din Piata Marton Aron.

In 2018 Cupa DACIA este sustinuta de RCI Leasing, Viarom si Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mentin buna desfasurare a competitiei monomarca sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producator de accesorii auto, Hankook – anvelope de competitii. Partener media este Radio Romania Actualitati, care va relata evolutia echipajelor de-a lungul sezonului, iar dupa fiecare raliu piloti si copiloti care alearga romaneste isi vor impartasi direct din studio experientele din masinile de curse.

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor inscrise la Raliul Perla Harghitei si clasamentul general Cupa DACIA 2018 inainte de a cincea etapa:

 1. Mitre/H. Baltador 110p
 2. Popa/S. Colceriu 95p
 3. Muresan/M. Andreoiu 76p
 4. Gheorghiu/R. Radu 68p
 5. Caragui/R. Fus 53p
 6. Oprea/D. Hategan 44p
 7. Rusu/S. Crisan 42p
 8. Albut/C. Bala 39p
 9. Costea/R. Maior 34p
 10. Procopiu/ M. Stanciu 29p
 11. Melczer/E. Sipos 26p
 12. Luca/A. Luca 24p (nu participa la Raliul Harghitei)
 13. Paun/M. Lazarescu 14p (nu participa la Raliul Harghitei)
 14. Zaharia/D. Plugaru 4p (nu participa la Raliul Harghitei)
 15. Rusciuga/C. Varban 0p (prima participare in acest sezon)

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Leave a Reply