Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Dragos Popa:”Daca vom fi in situatia de a ataca in mod sigur o vom face!”

Anul 2018 a reprezentat primul sezon complet din cariera lui Dragos Popa in Campionatul National de Raliuri, in cadrul Cupei Dacia.Dupa cateva aparitii sporadice la diferite etape din calendarul competitional sau rallyshow-uri, Dragos a decis sa concureze integral in acest an, fiind liderul acestei intreceri dupa 5 etape disputate in care constanta a fost una hotaratoare.Despre parcursul lui din acest an dar si despre obiectivele sezonului puteti afla in urmatorul interviu.

Foto: AB Images

RallyMax: Salut Dragos! Ne bucuram sa stam de vorba si prin intermediul siteului RallyMax, dar pana sa discutam despre sezonul excelent pe care il ai in 2018 am dori sa aflam de unde a pornit pasiunea ta pentru motorsport?

Dragos Popa: Salut RallyMax si tuturor fanilor raliurilor din Romania.Pasiunea pentru automobile o am de mic copil, dar de virusul raliului m-am imbolnavit in momentul cand m-am angajat in 1995 la Mach1, societatea lui George Grigorescu, practic pana in 2004 am fost cu George la majoritatea raliurilor din campionat.Logic ar fi fost sa incerc din acei ani sa fac pasul spre raliu, dar din diferite motive(in principal financiare) nu am reusit, totusi mi-am potolit setea de viteza si adrenalina participand 4 ani in Campionatul National de Karting!

RallyMax: Ai ales sa debutezi in Campionatul National de Raliuri cu un model Dacia Logan, poate masina ideala pentru a invata in acel moment.Cum vezi evolutia ta cu acest model pana acum?

Dragos Popa: La indemnul prietenului meu Iulica Nita am participat in trecut la cateva rally show-uri la Sibiu si ATA cu acelasi Logan si ne-am bucurat impreuna de evolutii multumitoare, descoperind ca mi se potriveste Loganul! Este clar ca, cu fiecare kilometru in plus evoluam ca si pilotaj si sunt sigur ca se poate merge mult mai tare.Cand sunt suparat uneori dupa ce vad timpii pe probe, ma gandesc doar ca masina asta pe mana lui Raul, Bobo, Nastase sau Ivan inca ar mai „deranja” pe niste „speciale”!

RallyMax: Anul 2018 a debutat cum nu se poate mai bine pentru tine, cu victorie la Brasov iar dupa aceea ai avut evolutii foarte constante, care te-au propulsat in pozitia de lider in Cupa Dacia.Cu doua etape ramase de disputat cum vei aborda sfarsitul sezonului?

Dragos Popa: Asa este, suntem foarte bucurosi ca am reusit sa castigam o etapa si sa fim liderii clasamentului dupa cinci etape, dar suntem constienti  ca pana acum jocul rezultatelor a fost de partea noastra, Mihnea si Andrei avand diferite probleme pe parcusul anului.Cred ca tactica din primele cinci etape trebuie aplicata si pentru finalul de an, adica evitarea greselilor si ritmul constant pe tot parcursul raliului, dar daca vom fi in situatia de a ataca in mod sigur o vom face!

Foto: RallyZoom.ro

RallyMax: Chiar daca este devreme inca, te gandesti la schimbarea materialului de concurs pe viitor?

Dragos Popa: Firesc, dupa mine, ar fi sa mai merg inca un an cu aceeasi masina dar dupa cum vedeti si voi Loganul devine raritate in Cupa Dacia,  iar diferentele de performante fata de Sandero sunt destul de mari, Sandero fiind in continua dezvoltare.Clar este destul de devreme sa stiu, dar in cazul in care voi reusi sa adun un buget mai mare pentru 2019 cred ca voi alege intre Sandero si Suzuki.

RallyMax: Revenind la etapele desfasurate pana in acest moment, care au fost plusurile si minusurile etapelor, si unde te-ai simtit cel mai bine?

Dragos Popa: Victoria de la Brasov ne-a luat prin surprindere atat pe mine si pe Sorin,cat si pe Iulica si baietii din asistenta,astfel ca dupa raliu nici nu stiam cum sa ne bucuram,realizand dupa cateva zile ce reusisem.La Cluj am facut o greseala cat mine de mare si am pierdut un loc 2 care cred ca ar fi cantarit mult in economia anului.La Arad si Bacau cred ca am obtinut maxim din ceea ce puteam obtine.Locul  doi de la Harghita a fost de departe cel mai frumos si muncit rezultat de  pana acum dupa un raliu presarat cu tot felul de probleme am reusit sa ajungem la final si sa ne bucuram ca niste copii impreuna cu baietii din asistenta !

 Multumim pentru implicare si iti dorim mult succes in viitor !

Leave a Reply