Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Rally Sliven 2018 – Finish pentru cele trei echipaje romanesti

Ultima zi a Rally Sliven 2018 s-a desfasurat pe doua bucle cu speciale mai scurte decat sambata, dar reprezentand o alta provocare pentru echipajele romanesti aflate la start. Vlad Cosma si Florin Dorca si-au pastrat ritmul bun pe probe la bordul Fiat-ului 124 Abarth, totul fiind perfect pentru echipajul Napoca Rally Academy pana pe ultima proba, cand o rasucire i-a costat pe Vlad si Florin peste 3 minute pe care le-au petrecut incercand sa iasa dintr-un sant. In final, Cosma si Dorca au incheiat raliul pe locul 10 in clasamentul general, in timp ce Csongor Szabo si Marcus Androiu au avut un ritm constant, la fel ca sambata, si au terminat Rally Sliven pe locul 3 in clasamentul ERT3 si pe 6 in clasamentul general al raliului. Pentru Cristiana Oprea, Diana Hategan si Dacia Sandero, prima cursa in afara Romaniei se incheie cu un loc 25 in clasamentul general si o experienta excelenta, cu progres de la o proba la alta si cu timpi mai buni de la o trecere la alta. 

Vlad Cosma: ”Finish pentru noi in Rally Sliven. Frumos si distractiv, am inceput sa ne simitim foarte bine cu 124 Abarth, pana pe ultima proba unde probabil am plecat neconcentrat si o rasucire pe un viraj de viteza ne-a costat aproape 3 minute, timp in care am stat blocati in sant. Daca e sa trecem peste asta, a fost o cursa frumoasa, in care totul a functionat perfect. Revenirea lui Florin in dreapta mea a fost de bun augur pentru a compensa pe cat posibil pauza mea competitiobala. Masina a fost perfecta, iar echipa tehnica la fel! Din nou multumiri Napoca Rally Academy si Berninni Rally pentru ca au facut posibila aceasta cursa!”

Csongor Szabo: ”Am ajuns la final si suntem foarte multumiti! Azi am avut o zi calculata, in care am incercat sa fim cat mai eficienti posibil. Prima bucla ne-a uzat excesiv de mult cauciucurile, asa ca pe a doua bucla am redus ritmul pentru a ne pastra locul in clasament fara a risca nimic. Am avut cateva momente la limita si astazi, dar am scapat cu bine de ele si am terminat pe locul 3 in ERT3 si pe 6 in clasamentul general. Multumesc lui Marcus pentru ca mi-a fost alaturi, echipei tehnice pentru o masina pregatita excelent si tuturor celor care ne-au ajutat sa fim la start aici!”

Cristiana Oprea: “Challenge accepted, challenge completed! Eu si Diana suntem foarte fericite cu evolutia de la Rally Sliven. A fost o provocare pentru noi: suprafata de concurs a fost alunecoasa iar vremea a fost schimbatoare, ceea ce a facut ca alegerea anvelopelor sa fie mai dificila. Probele au avut multe viraje lungi si capcane, astfel incat dictarea facuta la recunoasteri a fost un element esential in obtinerea acestui rezultat la final.

Ritmul concurentilor bulgari este ridicat iar materialul de concurs este superior, astfel incat nu ne-am propus sa ne comparam rezultatul cu ceilalti, ci sa ne imbunatatim timpii de la o trecere la alta. Am reusit sa facem asta si sa fim mai rapide cu aproximativ 1 sec/km, lucru care ne multumeste. Stim ca puteam sa tragem mai mult si pe primele treceri, insa emotiile si-au spus cuvantul si nu ne-am dorit sa riscam acest moment important. Desi a fost un raliu mai lung ca cele din CNR (176 km de proba in 3 zile de concurs), programul a fost gandit in favoarea concurentilor iar etapele si regruparile scurte au facut ca evenimentul sa fie destul de “concentrat” si mult mai putin obositor decat parea initial.

In final am ramas impresionate de organizare, dar si de caldura cu care am fost primiti aici. Atmosfera a fost incredibila – sunt foarte multi fani pe probe si in general oamenii stiu sa se bucure din plin de aceasta pasiune. Le multumim partenerilor nostti Michelin ca ne-au fost alaturi in acest moment important pentru istoria automobilismului romanesc si ca ne sustin in drumul catre performanta!”

Leave a Reply