Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Rally Sliven 2018 – Echipajele romanesti termina cu succes prima zi

Rally Sliven 2018 se desfasoara weekend-ul acesta pe 170 de kilometri cronometrati in Bulgaria, pe probe rapide de asfalt. La etapa Balkan Rally Trophy din iau startul 3 echipaje din Romania: Vlad Cosma si Florin Dorca concureaza pe Fiat-ul 124 Abarth cu care Florin Tincescu evolueaza in Romania, Csongor Szabo alaturi de Marcus Andreoiu concureaza pe Ford-ul Fiesta R2, in timp ce echipajul feminin Cristiana Oprea – Diana Hategan au dus Dacia Sandero la primul raliu din afara Romaniei pentru modelul dezvoltat de George Grigorescu.

Dupa ce ieri concurentii au parcurs superspeciala raliului, astazi echipajele au luat startul pe 6 speciale rapide de asfalt. Vlad Cosma si Florin Dorca au avut in ritm bun, progresand de la o proba la alta la primul contact cu Fiat-ul Abarth, fiind in prezent pe locul 6 in clasamentul general, in timp ce Csongor Szabo si Marcus Andreoiu se afla pe locul 8 in acelasi clasament si pe 4 in ERT3. La prima prezenta feminina in afara Romaniei dupa aproape 50 de ani, echipajul Cristiana Oprea & Diana Hategan are un parcurs bun la bordul modelului Sandero si se afla pe locul 25 in clasamentul general la finalul primei zile.

Vlad Cosma: “Primul lucru pe care il pot spune e ca ne distram. Tinand cont ca nu am avut shakedown si cah in raliu am facut primii kilometri cu Fiat-ul 124 Abarth, suntem multumiti de ce ritm am avut. Pe primele doua probe de azi am mers ezitant, dar de pe a treia am inceput sa avem un ritm mai bun. Ne-am rasucit de cateva ori, fara urmari grave, dar cu timp pierdut, iar pe ultimele sute de metri am prins o ploaie torentiala, cu uscat pe intrarea in viraj si cu ud la iesire. Cu putin mai mult creier, puteam sa fim mai sus in clasament, la fel cum cu ceva mai putin creier puteam sa nu mai fim in cursa.”

Csongor Szabo: “Suntem bine, ne place, ne bucuram de kilometrii acestia. Am descoperit ca multe lucruri sunt diferite aici: tipul de viraje, asfaltul, aderenta diferita pe asfalt, dar mai ales vremea 🙂 Am avut un inceput mai de acomodare, iar apoi ne-am dat seama cam ce trebuie sa facem. Suntem multumiti, chit ca in unele locuri puteam merge mai tare, dar la fel de bine in unele am fost la limita. Maine mai avem cateva probe si vom continua in ritmul acesta”.

Cristiana Oprea: “A doua zi de la Sliven Rally a decurs foarte bine pentru noi – am parcurs 126 de km de probe lungi, tehnice si cu un asfalt mult mai alunecos decat la noi. La a doua bucla am dat jos cam 20 de secunde pe probele lungi (cele de 25 si 23 de km), asa ca pot spune cu incredere ca am depasit in sfarsit fricile de la abandonul de la Bacau. Sunt foarte fericita ca Diana a acceptat aceasta provocare, dictarea a mers foarte bine si overall am reusit sa ne si bucuram de acest moment special.

Trebuie sa recunosc ca am avut emotii la inceput – nivelul competitiei este ridicat aici (atat dpdv ritm, cat si logistic si ca promovare), verificarile tehnice sunt extrem de stricte, dar ne bucuram sa invatam lucruri noi si sa ne adaptam acestui nivel impus de FIA. Totusi, sunt mai putine masini la start, ceea ce ma face sa indragesc si mai tare cupele monomarca de acasa, care incurajeaza startul in motorsport si care le ofera tinerilor posibilitatea de a-si urma visul.

Maine avem 2 bucle cu cate 2 probe mai scurte (de 10 si de 11km). Daca nu ploua, cu siguranta ne vom impinge limitele, fiind increzatoare in experienta acumulata pana acum.”

Leave a Reply