Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Rally Sliven 2018: Interviu Cristiana Oprea si Diana Hategan

Cu doar cateva ore ramase pana la startul Rally Sliven 2018, etapa care face parte din Campionatul Bulgariei si Balkan Rally Trophy, pentru Cristiana Oprea si Diana Hategan reprezinta prima prezenta la o etapa din strainatate, fiind o mare provocare si o experienta de neuitat.

RallyMax: Salut, Cristiana & Diana! Sunteti foarte aproape de primul eveniment international impreuna. Cum v-a venit idea participarii la Rally Sliven?

Cristiana: Hello! Pentru mine, o participare in afara tarii era un obiectiv setat inca de la finalul sezonului meu de debut in 2017, insa nu stiam exact cand si unde se va intampla asta, in special din motive ce tin de lipsa sponsorilor. Tot in 2017 am participat la Rally Sliven ca fotograf si am avut ocazia sa fac si recunoasteri. Mi-au placut foarte mult probele si in special atmosfera creata de sutele de fani. Asa ca am acceptat fara ezitare invitatia vecinilor bulgari de a particia cu Sandero in acest an, cu atat mai mult cu cat avem sustinerea Michelin, partenerii meu si ai blogului Emoticar.ro.

Diana: Salut RallyMax! Initiativa de a participa la Sliven Rally a venit din  partea colegilor bulgari. Cristianei i s-a parut o idee indrazneata, iar cand mi-a propus sa concuram impreuna nu m-am gandit de doua ori la raspuns. 

 RallyMax: Ce reprezinta acest eveniment pentru voi? Ce sentimente aveti inaintea startului in Rally Sliven?

Cristiana: Pentru mine acest raliu este un vis implinit si totodata o foarte mare surpriza – ne-am dat seama ca suntem primul echipaj feminin romanesc din ultimii 50 de ani care participa la un raliu in afara tarii. Ne bucuram sa marcam acest nou capitol in motorsportul romanesc si speram sa ne inspiram urmatoarele generatii sa fie ambitioase si sa tinteasca cat mai sus.

Diana: Curiozitatea unui raliu in afara tarii o am de ceva timp incoace, si ma bucur mult ca s-a ivit aceasta ocazie. Pentru mine acest eveniment reprezinta un pas inainte in cariera de copilot, o oportunitate buna de a vedea un alt mod de organizare al unui raliu, probe noi, si competitori noi. Sentimetele sunt pozitive, ne concentram pe o evolutie frumoasa, de pe urma careia sa ramanem cu lucruri noi invatate, si, desigur, amintiri frumoase.

RallyMax: Ce pregatiri urmeaza sa faceti sau faceti pentru Sliven Rally? Ati acordat o atentie suplimentara acestui raliu spre deosebire de cele din campionatul intern?

Cristiana: Din punct de vedere sportiv, ne-am pregatit ca de obicei – masina este in cea mai buna forma, iar eu mi-am urmat programul obisnuit de pregatire fizica. Pe partea de comunicare si promovare a acestei competitii am avut mai mult de munca, pentru ca am vrut sa marcam acest moment important si sa readucem atentia mass-media catre aceasta frumoasa lume a raliurilor. Cred ca am si reusit 🙂

Diana: Din perspectiva administrativa pot spune ca am acordat o atentie suplimentara acestiu raliu. Probele din Romania imi sunt cunoscute, la fel ca si organizatorii, arbitrii, regulamente etc. Acum totul este nou, va trebui sa fim mai atente la ceea ce avem de facut, si sa ne adaptam unor noi reguli ale jocului.

RallyMax: Ce abordare veti avea in Rally Sliven si ce provocari personale doriti sa duceti la bun sfarsit?

Cristiana: Ca de obicei, ne dorim sa ne imbunatatim timpii pe probe de la o trecere la alta. Este important sa ajungem fara incidente la final de raliu, insa evident ca ne dorim sa fim competitive si sa avem un rezultat cat mai bun la clasa. Cred ca pentru mine Raliul Harghitei din CNR a fost un antrenament bun care m-a ajutat sa imi recapat increderea in mine si in masina dupa abandonul de la Bacau, asadar sunt increzatoare ca vom face o figura frumoasa. Am 200% incredere in Diana si stiu ca impreuna putem progresa enorm anul acesta si pe viitor.

Diana: Probele le vom aborda la fel ca la orice raliu, o evolutie curata, gaz maxim si timpi cat mai buni. Aici, provocarea consta in dozarea energiei astfel incat sa pastram ritmul pe o distanta mai lunga decat eram obisnuite pana acum. O alta provocare (mai mult a copilotului) ar fi si partea din afara probelor, un timing potrivit, road-book, si o organizare buna.

RallyMax: Cum credeti ca veti fi primite in Bulgaria, fiind un echipaj 100% feminin? Cum credeti ca va fi primit modelul Sandero pe probele speciale?

Cristiana: Oamenii de aici sunt extrem de pasionati de motorsport si discutand cu fanii pe probe anul trecut am aflat ca ar fi foarte curiosi sa vada Sandero-ul evoluand pe probe, fiind o alternativa mult mai buna pentru tinerii debutanti de aici. Noi ne simtim deja ca acasa si ne urmam programul obisnuit din cadrul raliului. Cel putin in prima zi, vineri, vom incerca sa ne tinem la curent prietenii de acasa printr-o serie de postari pe facebook si pe instagram, asa ca invitam cititorii RallyMax sa ne urmariti si acolo.

Diana: Pana in prezent am avut parte doar de publicitate pozitiva din partea organizatorilor. Nu suntem singurul echipaj feminin din competitie, vom avea ca “adversar” un alt echipaj feminin bulgaresc. Cred ca fanii bulgari sunt curiosi sa vada modelul Sandero pe probe. Sper sa ramana incantati de ceea ce avem de prezentat.

Mult succes fetelor!

Leave a Reply