Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Participare internationala, la Sliven, in Bulgaria, pentru Csongor Szabo

Pentru Csongor Szabo, sezonul 2018 din Campionatul National de Raliuri ”Dunlop” a insemnat si doua participari in campionate internationale: Raliul Aradului si Raliul Moldovei Bacau au contat in European Rally Trophy – Balkan Trophy, campionatul european care se desfasoara pe mai multe zone din Europa. Punctand in campionatul intern, dar si in cel international la cele doua raliuri, Csongor Szabo a acumulat puncte valoroase la Arad si Bacau, acolo unde a ocupat locul secund, respectiv s-a impus pe probele speciale in clasamentul ERT3, cel destinat masinilor de concurs cu tractiune fata.

Cum castigatorul pe fiecare zona a trofeului va lua startul in finala din noiembrie din Portugalia, Csongor Szabo a decis sa isi maximizeze sansele pentru titlul european printr-o noua participare in campionatul international. In pauza dintre doua raliuri din Romania, pilotul din Sfantu Gheorghe va lua startul in Sliven Rally, la multi ani dupa precedenta participare internationala, din Ungaria. Rally Sliven se desfasoara in perioada 27-29 iulie 2018 pe probele speciale de asfalt din Bulgaria, din apropierea orasului cu acelasi nume, pe o lungime de peste 170 de kilometri cronometrati.

”Participand cu Fordul Fiesta R2 in Balkan Rally Trophy la Raliul Aradului si Raliul Moldovei, am obtinut puncte valoroase in clasamentul masinilor cu 2 roti motrice din campionatul european, iar dupa Harghita Rally am decis sa luam startul intr-o noua etapa internationala, la Sliven, in Bulgaria. Am ales acest raliu deoarece se desfasoara destul de aproape de Romania, deoarece multi romani au participat aici in trecut si au cuvinte de lauda pentru eveniment si deoarece credem ca niste puncte importante obtinute in Bulgaria ne pot asigura titlul Balkan Rally Trophy” a spus Csongor Szabo inaintea plecarii in Bulgaria.

Cu recunoasterile raliului care au loc joi si vineri, startul festiv vineri, de la ora 16:30, si probele speciale care se desfasoara de vineri seara pana duminica, raliul o sa fie o provocare pentru pilotul din Sfantu Gheorghe datorita traseului de concurs rapid: ”O sa fie o experienta noua: din nou pe probe speciale pe care nu le cunoastem. Va trebui sa scriem o dictare perfecta si vom incerca sa avem o evolutie buna, cu un ritm bun, care sa ne asigure un loc fruntas. O sa avem parte de o concurenta serioasa din partea echipajelor locale si va fi, cu siguranta, o lupta stransa.” a completat Csongor.

Deoarece Rares, copilotul cu care Csongor concureaza de aproape 2 sezoane, nu va putea fi prezent la Rally Sliven din motive personale, Szabo va lua startul alaturi de fostul sau copilot, Marcus Andreoiu. Cei doi au concurat impreuna multiple sezoane in Romania, dar si la raliuri in Ungaria, atat pe Suzuki-ul Swift din sezoanele trecute, dar si pe alte modele: Peugeot 206 sau Mitsubishi Lancer EVO. ”Ma bucur sa fiu din nou alaturi de Csongor pe probele speciale. Nu am mai concurat impreuna de aproximativ 3 ani, dar cu siguranta va fi o placere si ne vom distra pe probe. E o provocare sa luam startul la un raliu necunoscut, unde vom descoperi totul de la zero: concurenti, probe speciale, fani si atmosfera din Bulgaria. Scopul nostru e sa obtinem puncte aici si ne vom concentra sa il indeplinim” a spus Marcus inaintea startului.

Din pacate, Rares nu va putea fi prezent in dreapta mea la Rally Sliven, asa ca am decis sa concurez cu bunul meu prieten Marcus, cu care am participat la raliuri multe sezoane in trecut. Va fi un raliu ”ca pe vremuri”, cu atmosfera frumoasa, de unde o sa ne intoarcem cu amintiri frumoase, asa cum avem deja multe de la raliurile din sezoanele trecute. Ne vedem la Sliven!” a incheiat Csongor Szabo inaintea recunoasterilor raliului din Bulgaria.

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Marcus Andreoiu este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.

Leave a Reply