Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Napoca Rally Academy a castigat Raliul Iasului

Napoca Rally Academy a castigat Raliul Iasului

  • Simone Tempestini si-a asigurat titlul absolut prin victoria de la Iasi
  • Bogdan Marisca a venit pe locul 2
  • Mihnea Muresan a castigat Cupa Dacia

Cluj-Napoca, 10 septembrie 2018

In perioada 7-8 septembrie s-a desfasurat Cotnari Rally – Iasi Centenar, penultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, un raliu dominat de echipajele Napoca Rally Academy.

Echipa de la Cluj a invins la Iasi pe toate fronturile, disputa de pe probe s-a incheiat cu locul 1 pentru Simone si locul 2 pentru Bogdan Marisca. Cu aceasta victorie, Simone Tempestini castiga pentru a treia oara in cariera sa titlul de campion absolut al Romaniei.

Marco Tempestini: “Suntem foarte bucurosi ca am confirmat dominatia NRA in Campionatul National de Raliuri Dunlop asa ca, al patrula titlu absolut consecutiv adus la Cluj ne multumeste total. Matematic, nu suntem campioni la echipe, dar prezenta noastra la Sibiu ar trebui sa aduca si acest poker. Ne bucuram de revenirea lui Mihnea in fruntea Cupei Dacia si de rezultatul lui Bogdan, un locul 2 la care, la inceputul cursei, cu problemele de motor avute cu Fiesta sa, nimeni nu se gandea.

De Simone nu cred ca trebuie sa mai spunem nimic in plus, cred ca statisticele arata mult mai mult decat orice comentariu, situatia sportiva reala este ca a castigat 80% din probe si 5 raliuri din 6. Speram ca dupa acest “test” de la Iasi cu C3 si in Campionatul Mondial – WRC2 sa apara rezultatele dorite.”a mai spus Marco Tempestini, Team Principal NRA.

Singura nota trista in echipa a fost abandonul lui Norbert Maior si al Francescai din prima zi, pe prima proba. Masina a fost refacuta de la zero dupa accidentul de la Harghita si din cauza ca nu s-au gasit toate piesele in timp util am ajuns in al 12 ceas cu pregatirea ei pentru Iasi. Din pacate, abandonul a fost datorat unei defectiuni la un senzor care nu a fost atins deloc de accident! Dovada ca munca echipei tehnice NRA a fost una de exceptie si in conditiile date, a fost faptul ca masina a mers perfect in ziua a doua a raliului.

Mihnea Muresan: “Odata cu editia din acest an a Raliului Iasului am reusit sa obtinem si prima victorie aici si in acest fel, preluam pozitia de lideri in clasamentul Cupei Dacia. Nu a fost un raliu lipsit de evenimente, insa cu putin noroc am ajuns cu bine la finalul celor mai dificile probe din CNR. Sunt multumit cu ritmul avut incepand cu cea de-a treia proba. De la startul acestei probe comunicarea dintre mine si Marcus a mers foarte bine si am ajuns sa ducem Sandero aproape constant la limita, cateodata chiar si peste. Cu siguranata exista loc de imbunatatiri si voi face tot posibilul pentru acest lucru. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut, in special familiei mele, spectatorilor, echipei Napoca Rally Academy si partenerilor nostri: Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, DeLonghi, Auto Flux, Vitrerom si Eximtur.”

Urmatorul raliu la care Napoca Rally Academy va fi prezenta este cel de la Sibiu, din perioada 5-6 octombrie.

 Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2018 din Campionatul National de Raliuri sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion Performance Fuels, DeLonghi, LeasePlan Romania, Visit Cluj, Primaria si Consiliul Judetean Cluj Napoca, P1 si partener media: KissFM.

Comunicat de presa

Leave a Reply