Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Raliul Sibiului 2018 – Documente oficiale

Raliul Sibiului propune in 2018 un nou format pentru etapa care incheie sezonul pe asfalt. Dintre toate raliurile din calendar, etapa sibiana aduce cele mai multe noutati , schimbarile fiind majore si numeroase. In primul rand, Raliul Sibiului se va desfasura pe durata a 3 zile: vineri, sambata si duminica, cu un total de 120 de kilometri cronometrati pentru CNRD si 83 de kilometri pentru Rally2. In prima zi, echipajele din CNR vor parcurge sectiuni de drum din Transfagarasan, pe portiunea dintre Cartisoara si Balea Cascada, ca mai apoi, dupa o regrupare, sa revina pe acelasi traseu in coborare. Ziua se incheie cu doua parcurgeri consecutive ale probei “Dobarca” in urcare, care s-a mai parcurs in anii trecuti la Sibiu. 

Ziua secunda de concurs va duce echipajele din CNR si Rally2 pe doua treceri pe probele desfasurate in Raliul Sibiului si in 2017: “Nucet”, “Nou Roman” si “Chirpar”, in timp ce ziua de duminica va avea loc in zona Paltinis, cu doua probe parcurse pe traseul Rasinari – Paltinis dus-intors, de aceasta data mai lung, de 17 kilometri, pornind, probabil, de la iesirea din localitatea Rasinari. Superspeciala raliului se muta si ea, din zona Pietei Unirii din Sibiu in zona strazilor Calea Dumbravii – Scoala de Inot si in preajma Stadionului Municipal si a Salii Transilvania.

Printre noutatile majore ale Raliului Sibiului 2018 se numara si mutarea parcului de service din Piata Mare in parcarea unui centru comercial in cartierul Turnisor al Sibiului (zona Aeroport), a startului festiv in Piata Mica, dar si a festivitatii de premiere in zona Salii Transilvania, unde era amplasat, in perioada de desfasurare pe macadam a raliului, parcul de service. Spre deosebire de anii trecuti, shakedown-ul nu va mai avea loc in zona “Calugaru”, ci pe drumul recent asfaltat dintre localitatile Seica Mare si Seica Mica, un traseu virajat, ingust si tehnic, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu. 

Documente oficiale:

Leave a Reply