Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Andrei Brezoszki: “Ne vom juca sansa la titlul Debutantilor si avem incredere in fortele proprii”

Inaintea ultimei etape din 2018, Raliul Sibiului, unul dintre debutantii implicati in lupta pentru titlul acestei categorii ne-a povestit cateva lucruri despre experienta sa din acest sezon de raliuri, dar si despre schimbarile pe care le-a facut la Iasi. Andrei Brezoszki a concurat in 2018 pe un Suzuki Swift Sport alaturi de Dariana Mateut-Bogdan, ca mai apoi, la Cotnari Rally Iasi sa treaca pe un Citroen C2R2, masina cu care va concura si la Raliul Sibiului, care are loc in acest weekend. 

 

RallyMax: Salut, Andrei! Povestim din nou in 2018, sezonul tau de debut in raliuri. Cum ai descrie anul tau in motorsport, acum, inaintea ultimei etape?

Andrei Brezoszki: Salut RallyMax! A fost un an incredibil, si cand spun asta, ma refer la starile, situatiile, urcusurile si coborasurile prin care am trecut. Pot spune ca in 2018, am reusit sa imi indeplinesc visul de a participa in CNR si totodata, am invatat o lectie dura, de la viata. Am reusit sa fim prezenti, ca echipaj, in aceeasi formula, la toate etapele si asta ma bucura, chiar daca sacrificiile au fost mari. Am inceput anul extraodinar: o victorie la Brasov, inca una la Cluj, un loc 4 la Arad, locul 2 la Bacau, iar la Harghita a venit lectia, o lectie pe care am sa o tin minte toata viata. Am condus si am castigat 12 din cele 13 probe speciale, iar inainte cu 6 km de finalul raliului, intr-un viraj de stanga roata dreapta spate s-a dejantat, si de-acolo am ajuns intr-un sant, moment in care am pierdut si raliul. Nu am abandonat, reusind sa iesim dupa 30 de minute, dar raliul era compromis. 

RallyMax: La Iasi ai facut o modificare importanta – ai schimbat Suzuki-ul Swift Sport cu un Citroen C2R2. De ce ai facut aceasta schimbare si cum ti s-a parut masina pe macadam?

Andrei Brezoszki: Da, asa este, dupa raliul Harghitei, din pacate nu am mai avut sustinerea financiara necesara sa putem continua cu Suzuki, o masina cu care eram deja familiarizati, asa ca am fost nevoit, fiind si in lupta pentru titlul in clasamentul debutantilor, sa ma descurc cum pot, pe cont propriu. Citroën C2 R2 este o masina de senzatie, echipa de la care am inchiriat masina fiind o echipa de profesionisti. Din pacate nu am apucat sa facem teste inaintea raliului si acest lucru si-a spus cuvantul.

RallyMax: Ce planuri ai pentru Raliul Sibiului, ultima etapa din 2018, care se desfasoara in acest weekend?

Andrei Brezoszki: Si la Sibiu venim pe cont propriu, cu aceeasi masina, Citroen C2. Ne vom juca sansa la titlul Debutantilor si avem incredere in fortele proprii. Stim ca nu va fi usor. Sibiul este un raliu desfasurat pe 3 zile de concurs. 3 zile, dupa care speram sa adunam punctele necesare pentru castigarea categoriei Debutanti.

Credit foto: RallyPhoto

RallyMax: Ce parere ai de probele speciale de la Sibiu, inclusiv cele de pe Transfagarasan, dar si intinderea cursei pe durata a 3 zile?

Andrei Brezoszki: Eu cred ca va fi cel mai greu raliu al sezonului, faptul ca se desfasoara pe parcursul a trei zile va face suspansul si mai mare. Paltinisul, Transfagarasanul si Dobarca, imi sunt complet necunoscute. Ne-am documentat si am inteles ca sunt printre cele mai complexe probe din tara. Asteptam cu nerabdare startul si ne dorim sa fie 3 zile bune pentru echipajul nostru.

RallyMax: Ne poti da informatii despre sezonul 2019? Ai deja stabilit sau o idee, un plan?

Andrei Brezoszki: Inca e prematur sa vorbim despre ce va fi in 2019. Trebuie sa ne gandim la o strategie, sa vedem ce parteneri vom avea langa noi si doar apoi putem vorbi despre 2019.

RallyMax: Multumim pentru raspunsuri! Iti dorim mult success la Raliul Sibiului. In final, te rugam sa transmit un mesaj pentru fanii, prietenii si partenerii care te urmaresc.

Andrei Brezoszki: Multumim tuturor celor care ne-au sustinut, in orice fel si prin orice mijloc. Multumim celor care au facut posibila participarea noastra in sezonul 2018 si aici as vrea sa amintesc partenerii: Teoil, Alikar, Trencadis, Sport Masters Year 2012, Bako Rally Team si nu in ultimul rand familiilor noastre, prietenilor si sustinatorilor.

Leave a Reply