Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

Viteza si spectacolul din Cupa Suzuki trec pe macadam la Raliul Aradului

Credit foto: RallyZoom.ro

Primele doua etape ale Campionatului National de Raliuri s-au desfasurat pe asfalt, in judetele Brasov si Cluj, avand parte de o lupta intensa si interesanta pe probele speciale intre cele 9 echipaje inscrise in Cupa Suzuki. Weekend-ul acesta actiunea din cupa monomarca se muta pe macadam, la prima etapa pe aceasta suprafata a sezonului: Raliul Aradului. Cunoscut ca un raliu cu probe speciale diverse, cu sectiuni rapide, lente, cu un macadam bun, dar si cu portiuni casante, unde conservarea va fi cuvantul cheie, raliul va fi o adevarata provocare pentru echipaje.

Cu peste 130 de kilometri cronometrati, grupati in 9 probe speciale variate, Raliul Aradului se anunta interesant pentru fani, un prim moment dedicat lor avand loc joi, incepand cu ora 20:00, in fata Primariei Arad, acolo unde echipajele vor oferi autografe, vor face poze si apoi vor defila pe podiumul startului festiv. De asemenea, un alt moment de spectacol pentru fani il reprezinta superspeciala din centrul orasului, care va debuta vineri seara, de la ora 20:17.

Vineri, echipajele din Cupa Suzuki vor lua parte, intre orele 10:00 si 13:00, la testele oficiale ale raliului, care se desfasoara langa localitatea Chesint, acolo unde pilotii vor face ultimele reglaje inaintea startului de la ora 16:00. Cu patru probe speciale incluse in program vineri, actiunea se va desfasura in zona Arad, pe speciala ”Frumuseni”, dar si in zona Lipova, langa localitatea Sistarovat, pe proba cu acelasi nume. Ziua secunda a raliului va duce echipajele pe proba ”Conop”, rapida, inselatoare, dar si pe ”regina” raliului, ”Nadas”: aproape 22 de kilometri de viraje rapide, lente, in urcare sau coborare, in padure, cu multe capcane, dar si zone spectaculoase pentru echipaje si fani.

Credit foto: RallyZoom.ro

Dupa doua victorii din tot atatea posibile in 2018, Raul Badiu si Gabriel Lazar pornesc in primul raliu de macadam al sezonului, pe suprafata preferata de amandoi, cu aceeasi dorinta: sa fie cei mai rapizi pe probele speciale si sa se impuna, asa cum au facut-o in trecut pe drumurile de pamant din judetul Arad. Pentru echipajul care a strans maximul de puncte la primele doua raliuri, lupta va fi dificila, Radu Necula si Adrian Temes urmand a emite pretentii la victorie, dupa ce in 2017 s-au clasat pe locul secund la aceasta etapa, reusind la finalul sezonului sa devina campioni ai cupei monomarca.

Transilvania Rally a adus un excelent podium pentru Andrei Girtofan si Doru Vraja, brasovenii care se afla in prezent pe locul 3 in clasamentul provizoriu al Cupei Suzuki si care isi doresc un rezultat bun la Arad, astfel incat sa ramana direct implicati in lupta pentru podiumul cupei monomarca. Dupa ce in 2017 s-a impus in Cupa Suzuki si in clasamentul clasei 9 la Arad, echipajul Danut Budai/Lucian Budai pleaca cu una din primele sanse in raliu, probele speciale fiind pe placul pilotului hunedorean, care este foarte rapid in orice conditii in acest raliu. In prezent, echipajul fiu-tata Budai se afla pe locul 4 in clasamentul Cupei Suzuki, la doar 1 punct de podium.

Locul 5 in clasamentul provizoriu al cupei, Bogdan Vrabie si Cosmin Diacu revin cu entuziasm pe macadam, suprafata favorita a pilotului, avand dorinte mari pentru un rezultat bun intr-un raliu care se anunta disputat, cu o lupta stransa pe probele speciale. Andrei Brezoszki si Dariana Mateut – Bogdan vor continua la Arad lupta in clasamentul debutantilor, acolo unde sunt lideri dupa primele doua etape, dar vor demonstra, in fata fanilor locali, si ca testele efectuate recent au fost de folos, mai ales ca pentru Dariana raliul este cel de ”casa”.

Din pacate, lista de inscrieri la Raliul Aradului nu este la fel de numeroasa in Cupa Suzuki, o serie de echipaje fiind nevoite, din diverse motive, sa lipseasca de la start. Speram ca echipajele Cristi Timisica & Levente Csegzy, Vlad Miculici & Alexandru Giusca, Dorin Costea & Horatiu – Serban Voicu si Bogdan Talasman & Daniel Voinea sa se afle la startul urmatoarelor etape, pentru a ridica nivelul competitional al Cupei, pentru a face spectacol pentru fani, dar si pentru a demonstra, din nou, fiabilitatea si viteza de care este capabil Suzuki-ul Swift Sport.

Gabriel Lazar, copilotul lui Raul Badiu asteapta cu nerabdare trecerea pe macadam: “Odata cu cea de-a treia etapa, trecem la macadam, suprafata noastra preferata. La ultima participare la Raliul Aradului am obtinut rezultate remarcabile. Ne dorim sa avem un parcurs cat mai bun si la finalul raliului sa acumulam cat mai multe puncte in clasamentul Cupei Suzuki si in clasamentul pe echipe, alaturi de colegii de la DTO Tellur Rally Team.”

Pentru Doru Vraja si Andrei Gitofan, sperantele pentru raliul de la Arad sunt mari: ”Ne bucuram ca putem fi prezenti la startul celei de-a treia etape, Raliul Aradului, un raliu greu, dar frumos. Speram ca la final sa avem un rezultat care sa ne ajute sa urcam in clasamentul cupei Suzuki.”

Credit foto: RallyZoom.ro

Credit foto: RallyZoom.ro

Dupa victoria din 2017 din Cupa Suzuki, Lucian Budai priveste cu entuziasm competitia care se desfasoara in weekend: ”Salutare tuturor! Asteptam cu nerabdare prima etapa de macadam din acest an, unde credem ca va fi o batalie frumoasa in cadrul cupei. Speram ca vremea sa tina cu noi, adica sa nu ploaie, fapt care va fi si in favoarea fanilor, pe care ii asteptam in numar cat mai mare pe probe la o doza mare de spectacol (si praf…).”

Bogdan Vrabie revine la Raliul Aradului pe suprafata favorita, unde in 2017 a ocupat podiumul: ”Asteptam cu nerabdare prima etapa de macadam. Este suprafata mea favorita si ne dorim sa avem un ritm bun.”

Credit foto: RallyZoom.ro

Credit foto: RallyZoom.ro

Pentru Dariana Mateut – Bogdan, copilotul lui Andrei Brezoszki, etapa de la Arad este cea ”de casa”: ”Pentru Raliul Aradului ne dorim in primul rand consolidarea pozitiei in cadrul clasamentului Debutantilor si in al doilea rand sa acumulam cat mai multa experienta pe macadam. Fiind suprafata mea preferata si totodata raliul meu de casa, il astept cu nerabdare. Nu ratati proba SuperSpeciala din fata Primariei. Sa ne vedem cu bine pe probe!”

Incepand cu Raliul Aradului, Cupa Suzuki are alaturi un nou partener – Stefanini – care va fi alaturi de cupa monomarca la patru raliuri din 2018: cele de la Arad, Bacau, Odorheiul Secuiesc si Sibiu. Stefanini este o companie braziliana cu peste 30 de ani de experienta in furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT pana la dezvoltarea aplicatiilor software. Aceasta are o prezenta directa in 40 de tari, prin cele 73 de birouri din intreaga lume si are un portofoliu de peste 500 de clienti activi. Clientii vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucratoare, telecomunicatii, industria chimica, servicii, tehnologii, sectorul public si beneficiaza de un set complet de servicii mature si profesionale, care acopera intregul ciclu de viata al unei aplicatii.

Leave a Reply