Bucur Tuning

Wallpaper of the Hillclimb

Like us…

Raliul ghinioanelor pentru Simone Tempestini in Suedia

Probleme tehnice si o iesire in decor au pus capat sperantelor lui Tempestini la Sweden Rally 2017

Desi pornea doar cu gandul de a efectua ultimul test important inaintea campaniei WRC 2, Simone Tempestini s-a vazut nevoit sa incheie mai repede decat si-ar fi dorit etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri, dupa ce o iesire in decor l-a pus in imposibilitatea de a continua intrecerea.

Strategia juniorului Napoca Rally Academy a fost clara inca de la inceputul stagiunii 2017 din Campionatul Mondial – doua etape de acomodare cu noul automobil de concurs, Citroen DS3 R5 si apoi un parcurs cat mai bun in calendarul WRC 2 (in care vor puncta in total sase etape). Raliul Suediei avea rolul de a suda cat mai bine legatura dintre echipaj si masina, insa lucrurile nu au decurs conform asteptarilor.

Daca la shakedown totul a mers normal, iar echipajul Simone Tempestini/Giovanni Bernacchini s-a declarat multumit de reacomodarea la conditiile de concurs impuse de un traseu acoperit cu zapada si gheata, inca din prima zi a raliului au aparut ceva probleme, inclusiv o pana ce a dat peste cap cadenta echipajului cu numarul 84. Toate au culminat cu incapatanarea Citroenului DS3 R5 de a porni in parcul de service, sambata dimineata, situatia care a condus la o intarziere de 5 minute la start (si automat in clasamentul general).

Impulsionat de aceasta problema si hotarat sa mai recupereze din pierdere, Simone a crescut constant ritmul si a fortat pe alocuri. Din pacate, o iesire in decor ce a avut loc pe Proba Speciala 14 a produs daune destul de importante masinii si i-a fortat pe cei doi sa puna punct aventurii din Suedia.

„Dupa un astfel de raliu nu prea ai cum sa fii multumit. Insa, imi place sa caut si lucrurile bune intre toate ghinioanele de care m-am lovit. Mi-au placut probele pe care am apucat sa evoluez, mi-a placut ca am reusit sa ma inteleg din ce in ce mai bine cu masina. Sigur, daca nu ar fi existat problema din service, cand nu am putut s-o pornim, poate ca am fi fost mai relaxati si am fi riscat mai putin. Una peste alta eu spun ca suntem mai bine pregatiti pentru Corsica, unde va incepe sa conteze cronometrul si pentru noi”, a concluzionat dublul campion de raliuri al Romaniei, Simone Tempestini.

Urmatoarea etapa din calendarul WRC se va desfasura in Mexic, insa componentul Napoca Rally Academy nu se va afla la start. El va reveni odata cu Tour de Corse, raliu care va avea loc in perioada 6 – 9 aprilie si care va conta si in clasamentul WRC 2.

Leave a Reply