Bucur Tuning

Like us…

Wallpaper of the Hillclimb

WRC Marmaris Rally Turkey 2018 – Podium in WRC2 pentru Simone Tempestini; Raul Badiu recupereaza

Marmaris Rally Turkey WRC 2018 se desfasoara in acest weekend pe macadamul dur din sud-vestul Turciei, acolo unde Campionatul Mondial de Raliuri a revenit dupa o lunga pauza. La cea de-a zecea etapa WRC din acest sezon sunt prezente doua echipaje din Romania: Simone Tempestini si Sergiu Itu isi continua campania in WRC2 la bordul Citroen-ului C3 R5 al Citroen Racing, in timp ce Raul Badiu si Gabriel Lazar debuteaza intr-o etapa de mondial, in JuniorWRC, pe un Ford Fiesta R2T. Desfasurat pe probe complet noi, raliul este unul dur, suprafata de concurs fiind presarata cu bolovani mari, care vor pune probleme echipajelor, probleme tehnice fiind foarte probabile. 

Dupa un loc excelent la shakedown-ul de ieri, echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini si Sergiu Itu a inceput raliul excelent, cu un loc 4 in WRC2 pe superspeciala desfasurata ieri seara, pe strazile din Marmaris. Cea mai dura a raliului, ziua de vineri a inceput cu o proba lunga, de 38 de kilometri, pe care Simone si Sergiu au avut un ritm excelent si au obtinut locul secund in WRC2, ca mai apoi sa continue cu un parcurs similar si pe a doua si a treia proba din prima bucla de azi, cu alte doua podiumuri. Astfel, la mijlocul zilei, Tempestini si Itu se afla pe locul 3 in clasamentul WRC2, la 43 de secunde de lider, cu un avans considerabil in fata urmaritorilor. 

Pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar, dupa incheierea superspecialei fara probleme ieri, raliul a inceput cu mult timp pierdut pe prima proba a zilei, cel mai probabil din cauza unei pene de cauciuc. Pe a doua proba Raul si Gabi ridica ritmul si obtin al optulea timp in JuniorWRC, in timp ce pe a treia speciala de astazi echipajul obtine un rezultat excelent: locul 7 in clasamentul juniorilor, la doar 16 secunde de cel mai bun timp. Astfel, la mijlocul zilei, Badiu si Lazar se afla pe locul 9 in clasamentul provizoriu JuniorWRC, la o distanta mare de primii clasati.

In clasamentul general WRC, victoriile pe probele de astazi au fost impartite de Craig Breen, Thierry Neuville si Andreas Mikkelsen, ultimul fiind in acest moment lider, cu 6.3 secunde in fata irlandezului. Pe trei se afla Ostberg, in timp ce liderul clasamentului provizoriu in 2018, Neuville, se afla pe locul 4, la 13 secunde de prima pozitie. Paddon si Latvala ocupa locurile 5 si 6, in timp ce campionul mondial din 2017 se afla pe locul 7, la 23 de secunde de liderul Mikkelsen, top-ul 10 fiind completat de Lappi, Tanak si Suninen. Elfyn Evans are probleme cu diferentialul masinii si incheie bucla cu semnificativ de mult timp pierdut. 

Leave a Reply